Citroën Xsara Picasso: Probleem met blower

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

Sinds een paar dagen werkt de blower niet meer..

Halil38

Geplaatst door Halil38 (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara Picasso? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

sleutelaar1952 (0) PRO, 6 jaar geleden

Zekeringen . Bedrading, Voorschakelweerstand. Motortje Kontroleren, dat blijft soms hangen

Halil38 (0), 6 jaar geleden

Eerst wil ik bedanken voor je reactie.Wat bedoelt u met voorschakelweerstand ?
Sleutelaar 1952

sleutelaar1952 (0) PRO, 6 jaar geleden

Aan de zijkant van de unit zit een weerstand ingebouwd met 4 draden rood zwart geel en groen, deze regeld de snelheden van de blower.

Groet Johan

DF (0) PRO, 5 jaar geleden

In het midden van het dashboard zit de elektromotor. Vanaf het gaspedaal naar rechts kijken met 2 stekkers (1: motoraansturing - rood en zwart dikke draden - 2: weerstand 2 keer dun witte draad 1 keer dun rood 2 keer zwarte draad dik). In de elektromotor zit de voorschakelweerstand verwerkt (Is ook los te vervangen zonder de gehele motor te vervangen). Motor vastpakken naar rechts draaien en je pakt hem eruit met een beetje puzzelen en doen. Schroefje onderop los en je deelt de weerstand van de motor.
Als het probleem hier niet mee is verholpen zit het mogelijk in het kachelbedieningspaneel. Radio demonteren dan bij de versnellingspook leren hoesje los trekken en 2 keer torx 20 schroefjes los halen trek je het zo uit elkaar. nog 4 torx schroefjes van het bedieningspaneel en hoppa (Let op er zitten 2 stekkers in dit paneel/regeleenheid het witte stekkertje met zwarte bedrading onderop niet teveel forceren deze is gevoelig en moeilijk te herstellen).
Succes als het probleem niet ondertussen al verholpen is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara Picasso of stel zelf een nieuwe vraag.