Citroën C3: problemen na breuk distributieriem

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: KFV, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 73

Nieuwe problemen na gebroken distributieriem en revisie cilinderkop. Na herstelling start de motor onmiddellijk, en loopt mooi rond. Tijdens proefrit inhouden bij het optrekken. Toerental lijkt begrenst op 3500 toeren. Na enkele km lijkt het alsof de ontsteking doorslaat bij acceleratie vanaf 2000 toeren. Bobijn en gasklep vervangen door testexemplaar. Overslaan ontsteking bij lage toeren is verholpen maar blijft aanwezig bij 3500 toeren. Tijdens het proefrijden melding op display 'probleem snelheidssignaal' doch km teller werkt normaal.
Volgende foutcodes : P1680 interval onbepaald
P1607 interval onbepaald
P1336 permanent overslaan
P0300 interval overslaan
P1676 permanente storing
Kan de toerental begrenzing op 3500 toeren een bewuste beveiliging zijn mbt. de andere problemen?
Wat wordt er bedoeld met P1676?
Alvast bedankt voor het meedenken.

tweepk

Geplaatst door tweepk (0) PRO , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

check

Beste antwoord, geplaatst door atte (0) PRO, 6 jaar geleden

P1676 duidt veelal op een storing in het circuit van het elektronische gaspedaal. Deze is vervangen, maar misschien toch goed om nog even te controleren. Een meting kan uitkomst bieden. Gaspedaal niet ingetrapt geeft 0 volt op de multimeter; geheel ingetrapt 12 volt. Het systeem is overigens ook heel gevoelig voor vuil en vocht; en dat zeker bij de stekeraansluitingen.

tweepk (0) PRO, 6 jaar geleden

Het probleem is vanzelf verdwenen.
De C3 heeft 2 dagen stilgestaan, nadien startte hij zoals het hoort en er deden zich geen problemen meer voor tijdens het rijden. We zijn nu een maand verder en de storing is weggebleven. Bedankt voor het meedenken Atte

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C3 of stel zelf een nieuwe vraag.