Citroën C2: raar geluid motor

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1i

Ik heb een probleem met mijn C2 1.1 motor bj. 2006. Toen ik de auto kocht vond ik dat er een rommelend geluid in de motor/distributie/multi-v zat.
Het is vooral bij stationair toerental hoorbaar.Als je met de auto rijdt hoor je eigenlijk niks!! Het geluid zit me niet lekker, dacht dat het de dynamo of de spanner van de multiriem was en heb toen de auto laten lopen zonder multi riem en het geluid bleef hetzelfde.
Het lijkt op een versleten lager geluid, maar waar ??
Zou het evt. de waterpomp(aan de distributieriem) kunnen zijn ? Is iemand bekend met deze motoren en kan mij misschien verder helpen?

Heroism50

Geplaatst door Heroism50 (75) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C2? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

GOVA (0) PRO, 11 jaar geleden

Is de waterpomp.

Heroism50 (75), 11 jaar geleden

Ik denk ook dat het de waterpomp kan zijn. Ik ga deze vervangen, samen met een nieuwe distributieriem, en hoop dat het geluid verdwijnt.

Heroism50 (75), 11 jaar geleden

Het was idd de waterpomp. Zat behoorlijk wat speling op het lager. waarschijnlijk heeft hier ook wat koelvloeistaf gelekt, dat verklaart de stinkende lucht.
De distributieriem was 1 tandje te ver gemonteerd, de insteekpennen voor vliegwiel en nokkenas kwamen niet overeen. Heb dit gelijk gecorrigeerd, maar motor loopt niet anders dan voorheen!!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C2 of stel zelf een nieuwe vraag.