Citroën C3: Radio piept na vervangen ECU, BSI, contactslot. Chassisnummer kl

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo,

Onlangs heb ik veel reparaties laten verrichten aan mijn Citroen C3 Difference uit 2004.
Onder andere is de ECU, BSI en het contactslot vervangen door tweedehands materiaal, incl. bijbehorende sleutels. Het gaat hier om exact hetzelfde type nummer waardoor overzetten mogelijk was. Alles werkt allemaal prima nu, op 1 onderdeel na: de autoradio. Deze geeft elke seconde een 'anti-diefstal' piep.
De radio is echter niet vervangen en betreft de originele Clarion. Bij de dealer hebben ze met een Lexia gekeken of het chassisnummer in de auto radio overeenkwam met het chassisnummer van de auto (op het kentekenbewijs). Dit was het geval. Echter, de radio blijft piepen.

Na heel wat forums en websites afgezocht te hebben kom ik er niet helemaal uit. Ik vermoed dat in de tweedehands BSI die ik erin heb laten zetten het chassisnummer van de vorige auto staat en dat daardoor het probleem ontstaat. Mijn vragen aan jullie:

- Staat in de BSI het chassisnummer van de auto geregistreerd?
- Als dit zo is, is het dan logisch dat de auto incl. electronica perfect rijdt terwijl het chassisnummer anders is dan wat werkelijk op de auto staat?
- Is het verantwoord om het chassisnummer wat nu in de tweedehands BSI staat te programmeren met Lexia in de radio zodat het piepen stopt, of ontstaan er dan andere problemen?

Ik hoop echt op jullie hulp!

Groeten,
Eric

ericf1985

Geplaatst door ericf1985 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

harry4203 (430) PRO, 10 jaar geleden

gewoon even het chassisnr wat in de huidige bsi staat in de radio programmeren, en probleem opgelost. snap niet dat die dealer dat niet even heeft voorgesteld.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C3 of stel zelf een nieuwe vraag.