Citroën C5: Rammelend geluid bij koude motor (stationair)

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Ik sta op het punt om een C5 uit 2002 te kopen, met 165000 op de teller. De auto lijkt prima, maar geeft een rammeltje bij koude motor, bij stationair lopen. Bij gasgeven is het weg en als de motor warm is, ook. Is dat normaal bij deze auto, of waar duidt dit op? Hitteschilden? Katalysator? Ik heb geen enkele ervaring met citroens....

groet

Peter

citycruiser

Geplaatst door citycruiser (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jan T (10) PRO, 15 jaar geleden

nou peter dat is moeilijk hiervandaan tebeoordelen het is niet zo dat rammelen standaard is.
het kan zeer goed een hitteschild zijn maar het lijkt verstandig dat voordat je hem koopt zeker weet wat de oorzaak is want het zo ook de kat of zo kunnen zijn.

groetjes jan.

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

Kijk even op het forum van de C5club.nl want dit is een bekend probleem. Is naar het schijnt een los plaatje in het uitlaatspruitstuk.

andreas08 (0) PRO, 15 jaar geleden

dat geluid moet je horen om daar een goed oordeel over te kunnen geven

citycruiser (0), 15 jaar geleden

Beste mensen,

bedankt voor jullie antwoorden.
Hoewel het nog niet helemaal duidelijk is, heb ik de auto toch gekocht. Het gaat om een auto uit de lease, mijn zwager heeft er 5 jaar in gereden. De auto is verder helemaal perfect en de prijs is laag. Als ik hem gekocht heb, ga ik er mee langs een garage. Zal een citroen-dealer de rammel herkennen en kunnen repareren? En als het de bekende spruitstuk-rammel is, hoe duur is de reparatie ongeveer?

groet

Peter

GOVA (0) PRO, 15 jaar geleden

Ik heb nog een nieuwe ongebruikte collector liggen, nieuwprijs 250 euro.
Voor 150 euro wil ik hem je opsturen, verzending inbegrepen. Je moet me wel je chassisnr geven om te zien of ik de juiste heb.

Gr

citycruiser (0), 15 jaar geleden

Hallo Gova

bedankt voor je aanbod. Maar voorlopig laat ik het rustig rammelen. Het is - nu ik er een paar dagen in gereden heb - niet echt een nadrukkelijk gerammel, dus het valt allemaal wel mee. Mocht het erger worden, en je hebt hem toevallig nog, dan mail ik je wel even.
Verder iedereen bedankt voor de antwoorden, inderdaad jammer dat ik het niet kan laten horen (wie weet kan dat nog eens...)

groet

Peter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C5 of stel zelf een nieuwe vraag.