Citroën 2cv: rechter buitenspiegel monteren

Bouwjaar: 1987, Brandstof: Benzine

Bij het plaatsen van een nieuwe rechterbuitenspiegel hoorde ik bij het demonteren "iets vallen"in de deur. Kan het een moet of e.d. zijn want de bout om de spiegel vast te zetten "pakt niet"

frans_daals

Geplaatst door frans_daals (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën 2cv? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (1900) PRO, 10 jaar geleden

Is goed mogelijk , deurplaat eraf , moet toch , want je krijgt de spiegel anders niet vast.

frans_daals (0), 10 jaar geleden

Oke, maar kan ik er dan zo bij ?

kaleido 1 (1900) PRO, 10 jaar geleden

Spiegel zit wat hoog , maar lijkt me geen probleem , behalve als je heeeele grote handen hebt.

frans_daals (0), 10 jaar geleden

Dank je, ik ga het proberen. Hou je op de hoogte !!

sibleyras (0), 10 jaar geleden

Heb ik tientallen keren gedaan in mijn leven. De spiegels van een 2cv dienen gezien hun lengte stevig vast te staan. Gezien het feit dat de portieren niet erg stevig zijn werd er in het fabriek een verstevigingsplaat voorzien voor de spiegel. Een driehoekig plaatje met een moer opgelast. Dat zit binnen in het portier. Dus als je gewoon de spiegel losschroeft dan kan het gebeuren dat het plaatje gewoon ergens in het portier verdwijnt... Enige oplossing om het plaatje terug op te vissen : deur (nu ja) demonteren en ondersteboven houden. Dan valt het plaatje er wel ergens uit.
Bij montage goed uitkijken dat het plaatje juist op zijn plaats gehouden wordt en dat je de schroefdraad niet beschadigd. Ook het kleine vijsje van 7 aan de binnenzijde voorzichtig vastzetten.(is zo over).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën 2cv of stel zelf een nieuwe vraag.