Citroën Berlingo: Remblokken Citroen Berlingo

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 D 600

Beste mensen.,
Ik wil deze week de remschijven en remblokken vernieuwen. Ik moet hiervoor de remcuppen naar binnen drukken om ruimte te maken voor de dikkere nieuwe remblokken.
Mijns inzien kan dat op 2 manieren t.w: terugdrukken zodat de remvloeistof terug loopt in de hoofdremcylinder of flexibele remleiding dicht drukken en de ontluchtingsnippel open zetten zodat de
remvloeistof weg kan lopen. Wat is het beste ivm het ABS systeem? Of is er nog een andere methode? Ontluchten kan dat gewoon met pompen/trappen/los enz?
Gaarne u advies. mvg Henk

P.S: Ik heb deze berlingo pas 2 weken dus weet ook niet of er ABS opzit? (beetje dom)

[b]Mededeling: PROBLEMCAR.NL vraagt iedereen die een probleem heeft voorgelegd op het forum ook de oplossing hier weer te vermelden. Degene die helpt om een probleem op te lossen hoort graag hoe het is afgelopen!!! Bij het uitblijven / veelvuldig verzuimen van enig feedback bestaat de mogelijkheid dat u een nieuwe vraag retour krijgt.... Zie ook onze mededeling in uw mailbox[/b]

TR6

Geplaatst door TR6 , lid sinds 11 jaar geleden

4 Reacties

check

Beste antwoord, geplaatst door jan5047 PRO, 10 jaar geleden

remcilinders terug duwen hoef je ook niet te ontluchten

TR6, 10 jaar geleden

Dus geen problemen met het ABS systeem bij terug duwen?

jan5047 PRO, 10 jaar geleden

Nee

TR6, 10 jaar geleden

Jan, bedankt voor de inf. gr. henk

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!