Citroën Berlingo: Rookt fel en trekt niet goed

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 66

Beste ik heb volgend probleem:ijn citroën berlingo 1.6hdi 90 pk van 2008 trekt sinds kort niet meer goed op.

korte uitleg: het probleem is begonnen met een raar fluitend geluid kort daarna met heen weer te rijden tussen pukkelpop en huis om mij te wassen is de egr klep kapot gevlogen ik heb hiermee tijdelijk doorgereden ong 40-50km daarna is de auto in panne gavallen . Laten afslepen naar de garage en laten maken hier na heeft de auto perfect gereden tot thuis. Bij volgend vertrek starte de auto perfect maar helaas trok niet meer zo goed dit werd slechter en slechter tot deze uiteindelijk fel zwart is beginnen te roken. De auto is terug naar de garage gegaan en laten nakijken hier heeft men de roetfilter vervangen want deze zat blijkbaar toe. De auto terug gehaald maar het probleem was nog niet opgelost. De volgende ochtend starte de auto effe maar viel na een paar seconden terug stil (had schuin op de oprit gestaan) auto naar buiten getrokken met een andere auto en naar de takeldienst gebeld deze is langs geweest vond niet direct het probleem, heeft de auto ook uitgelzen en foutcodes gewist. Uiteindelijk probleem gevonden ik had geen dieseldruk meer (handpompje aan de motor) alles was terug naar de tank gelopen en volgens de meneer van de takeldienst was dit door schuin op de oprit te staan (waar ik nooit eerder last van gehad heb) Uiteindelijk wat rond gevraagd bij familie/vrienden die iets van auto’s kennen. Op aanraden van hun dieselfilter vervangen en getest nog steeds alle problemen aanwezig daarna op volgend aanraden de leidingen achter de motor van de dieselpomp naar de filter en alle andere dieselleidingen vervangen. 1 probleem opgelost ik bleef men dieseldruk houden dus starte ook iedere keer zonder problemen maar nog steeds slecht trekend en fel rokend. Volgend de injectoren laten testen en reviseren waren blijkbaar ook niet goed deze terug geplaatst na de rivisie auto starte beter maar nog steeds slecht trekkend en fel rokend. Volgend de turbo vervangen en de oliefilters en nieuwe olie maar nog steeds niet opgelost . Dan de intercooler vervangen nog steeds niet opgelost. Nogmaals de roetfilter vervangen maar nog steeds niet opgelost . Dus bij deze een hele hoop vervangen waarbij 1 van de 3 problemen opgelost is maar we geraken er niet uit wat dit fel roken en slecht trekken veroorzaakt. Iemand nog enig idee of raad wat ik kan nakijken of eventueel best zou vervangen.

Opsomming van de vervangen onderdelen
- egr klep -> was kapot
- brandstof leidingen en diesel filter
- turbo
- intercooler
- olie + oliefilter en oliefilter in de carter
- roetfilter

Gamefreaker

Geplaatst door Gamefreaker (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Rene Roolvink (0) PRO, 6 jaar geleden

Niet gewoon een verstopt luchtfilter ? of een verstopping door iets in de aanzuigbuizen ?
Software update ivm vervangen egr klep uitgevoerd ? Klep ingeleerd ?
2 x roetfilter vervangen . Rest van de uitlaat niet verstopt ?
Wat is de motorcode ? ( 6e-7e en 8e karakter van het chassisnummer )

Gamefreaker (0), 6 jaar geleden

Was ik al vergeten de garagist heeft de luchtfiler ook vervangen en ik heb hem zelf nagekeken niets speciaals aan op te merken. Egr klep is vervangen door de garagist dus normaal zal die dat wel gedaan hebben en de rest van de uitlaat verstopt toch niet zo snel of ben ik daar mis in en chassis nummer : VF7 7J9HCX 67633335

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.