Citroën Saxo: Saxo 1.5d '99 klapperend geluid bij bocht - Vervangen Dash.lampj

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 15d

Hallo,

Sinds afgelopen weekend heb ik een Saxo diesel in mijn bezit. Kmstand; 179.000km. Deze wagen leverd een soort klapperend geluid bij het nemen van een bocht naar rechts. Ik hoor verhalen over een homokineet of aandrijfassen. Nu heb ik inmiddels verschillende sites geraadpleegd maar word het probleem wel uitgelegd wat bij mij weer de indruk geeft dat hier sprake is van een kwaal van deze auto's. Maar een duidelijk antwoord weer niet helaas.

Kwestie 2 is dat er een groot gedeelte van de dashverlichting niet functioneerd behalve die van de brandstofmeter. Dat dit is te wijten aan de leeftijd van de wagen geloof ik wel. Wat ik zoek is zijn de tips om het dashboard/kmteller te verwijderen om hier dan vervolgens de nieuwe lampjes te plaatsen.

Mvg Peter

Scorpio2.9automaat

Geplaatst door Scorpio2.9automaat (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Saxo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

JWJ23 (0), 13 jaar geleden

Denk toch de buitenste homokineet van het linker wiel aangezien het geluid in die rechtse bocht hoorbaar is

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Saxo of stel zelf een nieuwe vraag.