Citroën Bx: Slaat af en nooit meer aan ! (3)

Bouwjaar: 1991

Ik rij in een Citroen BX-Chic met Monopoint injectie 1600 motor.
Na het probleem met de accu te hebben opgelost (accu steeds leeg), dient er zich plotseling een heel ander probleem aan, ik ging even een boodschap doen (gelukkig niet zo ver van huis), de auto liep als een zonnetje, maar plotsklaps begon het motormanagement lampje te branden en de motor viel meteen uit.
Gewacht op de ANWB en die vertelde dat er iets mis was met de computer in de auto. Ze hebben mij gelukkig thuis gebracht met zo'n "lepelwagen", dus dat was perfect geregeld.
Nu is mijn vraag, waar moet ik nu het eerste zoeken ?
Ik heb wel gemerkt dat een relais aan de linkerkant hevig staat te tikken als ik mijn sleutel zo draai dat alle lampjes branden.
Het motormanagement lampje staat dan ook mee te flikkeren.
als ik nu bij een van die relaís wat draden aanraak, houdt het het getik op. Alleen start de motor nog niet.
Hopelijk kan iemand mij hier verder mee helpen.

Met vr. gr. Hans

hkcburg

Geplaatst door hkcburg (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën BX? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Hans, er zitten daar een verstuiver en een injector relais.als je aan de draden rommelt verbreek je de verbinding misschien constant. Ik denk aan een draadbreuk of een rot kontakt in de relaisvoet.

hkcburg (0), 18 jaar geleden

Een garage gebeld en vertelde dat de relais' die klapperen niet de oorzaak is, maar de bobine! Een andere bobine van de sloop gehaald en ja, hoor, hij startte weer en liep als een zonnetje!
Bedankt in ieder geval voor de tip.
Hans.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën BX of stel zelf een nieuwe vraag.