Citroën C5: Slaat af na starten warme motor

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 ltr 16V

Onze C5 2.0 16V slaat af als ze opnieuw wordt gestart en warm is, zodra dit afslaan of bijna afslaan is gebeurt loopt ze prima stationair en hebben we geen problemen meer. De auto heeft een afgedopte EGR nav, dit probleem, dit type heeft geen stappenmotor. Auto is verschillende keren uitgelezen en dit resulteert de ene keer in EGR de andere keer in bobine, dus verschillende problemen na afslaan. Erg vaag allemaal.

Fred_T

Geplaatst door Fred_T (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

andreas08 (0) PRO, 11 jaar geleden

als dit een RFJ motor is met div storingen is
kijk dan even naarde temp. sensor neem deze los en kijk of er vocht in de stekker zit
het kan zijn dat de bedrading vol koelvloeistof staat met vele problemen in de computers

ook is de mogelijkheid dat er een update motorcomputer uitgevoerd moet worden
om het gasklephuis beter te laten functioneren indien dat niet helpt nieuwe gasklephuis

Fred_T (0), 11 jaar geleden

temp, sensor heb ik losgehad, geen vocht o.i.d. Auto stationair laten lopen en het blijkt dat wanneer de fan gaat draaien het toerental ernstig inzakt totdat de auto bijna afslaat.
Dat gebeurt een keer of 2 en daarna blijft de auto gewoon stationair draaien als de fan aanslaat. Heb ik misschien een slechte accu en is dat het hele probleem??
Dit zou natuurlijk verklaren waarom we met een koude motor nergens last van hebben, Alhoewel de airco altijd aanstaat en daardoor de de fan altijd aanslaat maar de auto met een hoger stationair toerental draait.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C5 of stel zelf een nieuwe vraag.