Citroën Berlingo: slaat bijna af, bij veel verbruikers aan

Bouwjaar: 1997

Mijn Berlingo 1.9 Diesel van '97 wil bijna af slaan, wanneer ik de lampen en aanjager aanzet.
De dynamo laat 14 volt bij.
Bij geen verbruikers, loopt hij zo'n 950 toeren.
Waar zou dit aan kunnen liggen?

Gras

Geplaatst door Gras (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Gras, ook als alles aanstaat?

Grietje (0) PRO, 18 jaar geleden

Eerst en vooral moet je weten of de alternator die je hebt wel degelijk de juiste. Om een alternator fatsoenlijk te testen heb je een toestel nodig dat de alternator gaat belasten en je op die manier controleert of de alternator de stroom levert die hij moet 'kunnen' leveren (staat op typeplaatje).
Heb je zo'n toestel niet dan kan je de alternator max belasten door alle verbruikers in te schakelen (achteruitverw, lichten, ruitenvegers....). Meet de spanning over de batterij en kijk of de spanning niet hard zakt. Geef iets gas bij en kijk of de spanning terug stijgt. Belangrijk is om de laadstroom tegelijkertijd met een amperetang te controleren en nakijken of die voldoende is (zie typeplaatje)
Op die manier ben je al zeker dat de alternator in orde is.

cms (0), 18 jaar geleden

Gras, heb je de spanning op de dieselstop reeds gecontroleerd ?Meet dit met lopende motor, en daarna met de verbruikers aan.Als je een groot verschil meet, zit er waarschijnlijk een slechte verbinding in de draad.Evt. met een draad ( + zekering )rechtstreeks plus op de dieselstop zetten.Indien het probleem dan weg is,weet je zeker dat je het in de kabel moet zoeken.

citroenmonteur (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik heb een keer meegemaakt dat rare problemen ontstonden bij het inschakelen van veel verbruikers. Dit werd veroorzaakt door een slechte massaverbinding van de motor met het chassis. Controleer bij deze berlingo eens de massakabel op de versnellingsbak. Die wil bij een berlingo nog wel eens gaan oxideren. Sluit eventueel een startkabel aan op de motor en rechtstreeks op de min van de accu, en kijk of er iets veranderd.
succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.