Citroën : Berlingo 1.9D Koudstart problemen/ Elek. problemen.

Bouwjaar: 2000

Hallo, ik heb een Berlingo 1.9D van 2000. Een tijdje geleden had ik problemen met het voorgloeien, er werd wel gegloeid maar de motor starte toch niet vlot. Als hij 5min. draaide was alles in orde.
Nu zit ik met het probleem dat hij helemaal niet meer voorgloeit als ik het contact opzet(lampje op het dashbord blijft ook uit),ruitenwissers,pinkers,ventilator werken ook niet. De lichten en radio wel. De motor start wel. Als ik vervolgens gas geef tot +-2500tr/min. gaat het lampje van de batterij branden en alles werkt terug, met uitzondering van de voorgloei instalatie. Mogelijke oplossingen van de voorgloei installatie heb ik al gelezen en ga ik ook nakijken.

Kan iemand mij helpen met mijn probleem?

bmj1311

Geplaatst door bmj1311 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Siem Bijman (160) PRO, 18 jaar geleden

Niet voorgloeien is vaker hier besproken, maar heb je denk ik al wel gevonden.(ronde stekker onder akku-bak). Maar niet aanslaan is denk ik kleppen die aanstaan.Deze moet je stellen.

bmj1310 (0), 18 jaar geleden

De motor slaat wel aan maar schokt de eerste 5min.(door het niet voorgloeien).
Heeft er iemand misschien een oplossing voor het probleem van de ruitenwissers,pinkers,ventilator en lampje van de handrem. Deze werken niet als ik het contact opzet. Na het starten ook nog niet, als ik gas geeft tot +-2500tr/min. gaat het lampje van de battereij branden en alles werkt terug...

garageburgwal (0) PRO, 18 jaar geleden

Laadt de dynamo wel in het begin?? Als dit niet het geval is laat deze eens testen en loop bedrading na

detom (0) PRO, 18 jaar geleden

heb je massakabel op de bak al gecontroleerd. Deze wil nog wel eens los/vast zitten.

JOHN5671 (0) PRO, 18 jaar geleden

Kontaktslot defect??? BSI?? Werkt het weer wel als je de sleutel iets "doordraaid" ???

bmj1310 (0), 18 jaar geleden

Ik denk niet dat het het contactslot is, enkel als ik een beetje gas geef werkt alles terug. (behalve de voorgloei installatie).

rikkie9824 (0) PRO, 18 jaar geleden

heb je de zekeringen al gecontroleerd heb dit probleem ook eens bij een picaso gehad was toen een zekering van 5 of 10 amp

bmj1310 (0), 18 jaar geleden

het waren dus de zekeringen.
Bedankt voor de info.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Overig of stel zelf een nieuwe vraag.