Citroën Berlingo 1.9D: Krakend geluid bij wegrijden!

Bouwjaar: 1997

Beste mensen,

Ik loop met een klein probleempje, liever gezegd, rijdt.

Ik heb vorige week mijn linker homokineet kap vervangen omdat deze ingescheurt was. Dit is volgens mij allemaal goed gegaan, ik heb het gedaan met een vriend die al vaker aan auto's gesleuteld heeft en zelf heb ik ook de nodige kennis. Hebben alle bouten nog een keer nagelopen enzow

Maarnu, sinds dat is gebeurt maakt hij bij het optrekken uit stilstand een hard krakend geluid, het lijkt wel een oplooprem van een caravan, net of er wat blijft hangen.

We hebben de steekas nagekeken op speling, dat zit er niet meer op dan aan de andere kant, klein tikje van blok->wiel->blok.
Ook is het niet de uitlaat die tegen het chassis aan komt, want dat hebben we ook nagekeken.
Ook zitten de motor steunen nog goed vast.

Ik zit zelf te denken aan remmen die misschien blijven hangen(door vuil of iets dergelijks), homokineet die misschien toch kapot is.

het geluid lijkt van rechtsvoor te komen, of van middenuit, moeilijk te bepalen, vanuit buiten ook moeilijk te horen en ik heb het bijvoorbeeld niet als ik over een rotonde rijd, zodat er extra kracht op de buitenste wielen komt.
Verder als ik wegrijdt zonder gas te geven, dus op stationair toerental, dan hoor ik niets :s maar wanneer ik een klein beetje gas geef wel, ook met meer gas, dus echt vlot optrekken dan wordt het erger/harder/langer.

Ik heb zo even geen idee hoe ik wat nu uit kan sluiten? of dat ik iets over het hoofd zie wat het nog meer kan zijn?

please help me!! thnx

palomino

Geplaatst door palomino (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

palomino (0), 18 jaar geleden

ik ben er vandaag mee op een parkeerplaats gaan rijden, heb daar zowel linksom als rechtsom een aantal rondje hard/zacht gereden met een maximale stuur-uitslag.
Hierbij GEEN geluid, alleen bij het wegrijden :S

wie helpt mij, tipt mij?

Beunhaas (530) PRO, 18 jaar geleden

Is de centrale naafmoer ook met het juiste koppel (erg vast) aangetrokken, zit de borgbout van de fuseekogel goed vast?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.