Citroën Jumpy: Slaat niet aan

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Na een weekje stilstand wil de motor niet aanslaan.
Aanrijdingsschakelaar ingedrukt en zelfs doorverbonden, maakt niets uit. Ik heb het dekseltje van het brandstoffilter een stukje losgedraaid, maar bij aanzetten van het contact en starten komt hier geen brandstof uit. Ik vermoed dat het opvoerpompje kapot is. Kan iemand zeggen waar dat zit en of de brandstoftank er dan uit moet?
Bedankt alvast!
Rob

Sjorz02

Geplaatst door Sjorz02 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Jumpy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

jan T (10) PRO, 13 jaar geleden

deze heeft geen opvoerpompje deze moet ontlucht worden met een balgje op de motor volg de leiding.

groetjes jan.

Sjorz02 (0), 13 jaar geleden

Hoi Jan,
Kan echt geen balgje vinden, die zitten toch alleen op een Siemens systeem?
Ik heb een Bosch systeem.
Groetjes
Rob

jan T (10) PRO, 13 jaar geleden

nou dat zou kunnen ik dacht dat ze het alle hadden maar ik kan er best naast zitten hoor heb ze dan toevallig van het zelfde merk in onderhoud.

groetjes jan.

Sjorz02 (0), 13 jaar geleden

Ben een stukje verder gekomen, op de brandstofpomp zit een relais wat er voor zorgt dat bij uitzetten van het contact de motor stopt. Dit relais krijgt geen stroom. Komt dit van een zekering of zit er nog een relais tussen.
Als ik er rechtstreeks een stroomdraad opzet loopt de motor gelijk. Wie kan mij helpen aan een (stukje) relevant elektrisch schema?
Groetjes Rob

Sjorz02 (0), 13 jaar geleden

Hij loopt weer!
Stekker van de aanrijdschakelaar maakte niet goed verbinding, voorlopig maar even doorverbonden. En Jan, zeker ook geen opvoerpompje, maar ook geen balgje in de leidingen.
Bedankt voor het meedenken!
Groetjes, Rob

jan T (10) PRO, 13 jaar geleden

ach zo blijf ik leren.

groetjes jan.

zedin (0), 13 jaar geleden

hallo allemaal
ik ook het zelfde probleem kun jij me vertellen waar is de aanrijdschakelar .het gaat hier over xantia 1994/ 1.9 d /51 kw,de motor draat wel maar slaat niet aan

gragr jullie h
gr

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Jumpy of stel zelf een nieuwe vraag.