Citroen C3 2002: slaat niet aan.

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: KFV, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 54

Beste forum leden. Wie kan mij op weg helpen met het volgende probleem. Het gaat over een Citroen C3 1.4i met een PSA motor.Motor draait rond, maar slaat niet aan. beetje remreiniger inspuiten geeft geen reactie dus dat leert dat we het bij de ontsteking moeten zoeken. de bobine vervangen, krukassensor vernieuwd, accu vol geladen, zekeringen gecontroleerd, startblokkering lampje op dashboard gaat uit, bougies vernieuwd, uitlezen geeft geen foutcodes, wel hoor ik na reset de brandstofpomp even draaien. mijn trukendoos is zo'n beetje leeg.

Wat opvalt is dat het accu-lampje knippert, zelfs even bij contact uit, en dat de dimlichten niet branden. Ik las ergens op een forum dat daar een verband kan liggen met niet starten, maar dat werd niet verder uitgewerkt.

Wie heeft daar nog een idee over? Alvast bedankt.

autobedrijf Lammers

Geplaatst door autobedrijf Lammers (0) PRO , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (1620) PRO, 2 jaar geleden

Reserve sleutel ook al geprobeerd?

autobedrijf Lammers (0) PRO, 2 jaar geleden

Ik heb nog een sleutel zonder afstandsbediening voor de portieren. Daarmee start hij ook niet. In het midden van het dashboard zit een rood knipperlampje dat keurig uit gaat als ik de sleutel bedien.., dus ik dacht de startbeveiling uit te kunnen sluiten..

check

Beste antwoord, geplaatst door arjankempeneers (0) PRO, 2 jaar geleden

Foutcodes?

autobedrijf Lammers (0) PRO, 2 jaar geleden

Geen foutcodes, na reset hoor je even de brandstofpomp draaien.

autobedrijf Lammers (0) PRO, 2 jaar geleden

Probleem niet opgelost maar wel is de oorzaak duidelijk. Uitlezen geeft foutcode P1612, dus startblokkering die er niet meer afgaat. Omdat het hier een C3 van 20 jaar oud is, in overleg besloten er geen kosten aan te maken. Bedankt voor het meedenken!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C3 of stel zelf een nieuwe vraag.