Citroën Berlingo: slecht lopen berlingo 1.8 8v

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: xu7

na vervangen koppaking loopt motor zo te horen op 3 cilinders.als ik de bougie kabel bij lopende motor los neem dan slaan de vonken bij een kabel over naar andere kabels aan verdelerhuis zal het probleem in de kabels zitten of is er iets anders mis de auto heeft 260.000 km gelopen

gr wilco

wajberns

Geplaatst door wajberns (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Wilco vonken die naar andere kabels overslaan moet niet mogen. Houd de dop langs de cilinderkop bij dat onderzoek. Heb je de kleppen wel opnieuw afgesteld ? Meet de compressie nog eens en loop alle vacuumslangen na. Je kunt ook de cilindervaltest doen door wisselend de stekkers van de injectors los te nemen. Succes.

wajberns (0), 13 jaar geleden

heb de bougie's vervangen en de kabels de motor loopt wel weer op vier cilinders maar motor houd wel in als je de toeren verhoogd niet in elk bereik

gr wilco

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Wilco, Stel de kleppen nog eens na , misschien zat er nog wat vuil tussen. De kleppen er nog uit gehad om ze te controleren. Remboesterslang lekvrij gemonteerd. Compressie getest?? kabels vernieuwen is altijd goed maar de spanning bij de bougies is stationair het laagst dus ligt de oorzaak meestal ergens anders. Is de motor een mono - of multi injectie . Kijk naar het sproeibeeld van alle vier de injectoren. Groeten.

wajberns (0), 13 jaar geleden

de klant wil er niet te veel geld meer aan uitgeven

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.