Citroën Saxo: Slecht starten -> Lucht in brandstofleiding

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5D

Hallo,

We hebben hier een probleem met een Saxo 1.5D die heel slecht start wanneer hij even heeft stilgestaan. Gloeibougies werden gecontroleerd, batterij is goed, alleen zien we regelmatig veel lucht in de brandstofleiding naar de dieselpomp.

Ondertussen hebben we het handpompje vervangen, filter vervangen door een nieuwe originele, slangen in het motorcompartiment vervangen en de brandstofslang naar de bak getest (perslucht). Ook de aansluiting in de bak ziet er in orde uit. Het probleem blijft echter.

Zien we iets over het hoofd?

Rosse

Geplaatst door Rosse (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Saxo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

mcitr. (0), 16 jaar geleden

Ook naar de slangen (ook retour) onder de auto gekeken? Op de pomp zit de gashendel. het lagertje waaromheen dat draait komt wel eens ruimte op; er is van Delphi een setje verkrijgbaar waardoor dat opgelost wordt. Bij deze lekkekage zie je geen lucht in de slang naar de pomp toe maar hij trekt wel degelijk lucht.
Als je voordat je koud start net zo lang met het handpompje pomp tot de balg hard blijft, start ie dan wel in 1 keer?
Als dat het geval is heb je nog steeds last van lucht.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Saxo of stel zelf een nieuwe vraag.