Citroën C3 Pluriel: Sporing achter

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

C3 Pluriel trekt nogal naar rechts. Sporing voor/achter gecontroleerd. Stond op iets teveel uitspoor aan de voorkant. Achter is het toespoor aan de rechterkant vrij hoog, links normaal. Dat kan het trekken in het stuur verklaren.
Het lijkt erop dat de sporing achter niet is bij te stellen. De swingarm zit vast aan het chassis.

Is de sporing vast aan de achterkant, of is deze instelbaar?

Ed2457

Geplaatst door Ed2457 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

houthakker-1 (0), 8 jaar geleden

de sporing aan de achterkant is niet verstelbaar bij een c3,,, wat betreft het uitlijnen ,,, als je sporing goed staat voor en het probleem blijt daar.. dan is het misschien een probleem met het stuurhuismidden of het zit hem in de banden..

wielen wissel van links naar rechts en anders om.. als hij dan naar links trekt zit het hem in de banden anders stuurhuis midden controleren en opnieuw laten uitlijnen

ernhemmer (0), 8 jaar geleden

De achteras is bepalend voor de koers die het voertuig volgt. Laat eens naar de rubbers kijken vd as. Misschien is de as krom . Zou niet de eerste fransoos zijn. Als de profiel dieptes voor teveel verschillen blijft ie ook trekken

andreas08 (0) PRO, 8 jaar geleden

Stuurhuis middenstand is belangrijk
Net als banden en velgen
Controleer of auto niet krom is kruiselings meten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C3 of stel zelf een nieuwe vraag.