Citroen C4 PICASSO 2014: start probleem

Bouwjaar: 2014, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 5F01, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 88

Onze auto start niet meer altijd, maar lampjes gaan wel branden, en je hoort de brandstofpomp aan gaan. wat zou er aan de hand zijn? Zijn al bij de dealer geweest, en die zei koppeling dieper in trappen, maar ja dat kan niet dieper.

jacquelinebond48

Geplaatst door jacquelinebond48 (0) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

ferdinand (60), 4 jaar geleden

Wat bedoel je met starten.De startmotor draait niet rond of de auto slaat niet aan.Als de startmotor niet rond draait kan het je accu zijn die te weinig amperage heeft of je startmotor is stuk.Je accu kan je bij een automaterialenzaak laten controleren,doen zij gratis.Het kan ook nog een massaprobleem zijn.Als de motor niet aanslaat ,moet je hem laten uitlezen.Het dieper intrappen is waarschijnlijk een grapje.
Ferry

jacquelinebond48 (0), 4 jaar geleden

Hallo de startmoter doet helemaal niets, en dat van dieper intrappen, zei de man echt helaas serieus. maar ga dit morgen vragen. alvast bedankt

kaleido 1 (1555) PRO, 4 jaar geleden

Als je wil starten en je trapt de koppeling of rempedaal niet in of niet ver genoeg krijg je een melding op je beeldscherm , is dit er niet , zal het daar vermoed ik niet aan liggen , dealer heeft zich er wel makkelijk van af gemaakt ? , meten is weten , startsignaal controleren op startmotor .

ferdinand (60), 4 jaar geleden

Kaleido,is dit bij sommige auto,s als beveiliging ingebouwd? Zoals bij een automaat ,die alleen in P of N start.Ik ben dit alleen in de Nissan van mijn zoon tegengekomen,maar die is van 2018.Bij oudere auto,s nog niet.
Ferry

kaleido 1 (1555) PRO, 4 jaar geleden

Ik heb een scenic van 2003 , die geeft het ook aan , zo zijn er meer merken waarbij je rem of koppeling of minimaal de koppeling in moet trappen om het signaal naar de startmotor vrij te geven.

ferdinand (60), 4 jaar geleden

IK heb wel heel veel auto,s in mijn leven gehad.Toevallig ook een Renault maar een Laguna van 2003 .Die had het niet.Ik zie het voor het eerst in de Nissan van mijn zoon.Weer iets dat stuk kan gaan.
Ferry

jacquelinebond48 (0), 4 jaar geleden

Het dashbord gaat wel gewoon oplichten, maar hij start alleen niet.

kaleido 1 (1555) PRO, 4 jaar geleden

Even meten of er spanning op de draad maar de startmotor komt , 12v , geen spanning zit het verder in de auto , wel spanning , lijkt het de startmotor te zijn .

jacquelinebond48 (0), 4 jaar geleden

bedankt voor het meedenken, het was een cilinder wat onder de koppeling zit, die zat te diep, en werd niet meer geraakt als je de koppeling indrukte.ben blij dat het is gevonden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C4 of stel zelf een nieuwe vraag.