Citroën berlingo 2.0 hdi: start soms niet loopt verder zeer goed

Bouwjaar: 2002

ik heb hier een berlingo die soms niet start deze heeft pas 55000 km gelopen deze heeft pas een keer in zijn leven gegloeit verder nooit heb de auto uit laten lezen bij de citroen en deze zegen de verstuivers zijn mischien niet goed maar als dat zo is moet de auto toch ook slecht lopen en dat doet deze zeker niet
wie weet hier antwoord op

ebers

Geplaatst door ebers (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Siem Bijman (160) PRO, 18 jaar geleden

Vervuiling kan hier inderdaad de oorzaak zijn.Is wel een goed produkt voor,want als het nog niet te erg is, kan dit nog soulaas bieden.Testen van de verstuivers is naar mijn weten niet goed mogelijk en vervangen vrij prijzig.

T luteijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Het niet aanslaan van de motor als gevolg van slecht of defekte injektors kan wel. Je kunt het testen door de retour te meten tijdens starten met afgenomen nokkenas positie sensor. Er mag dan eigenlijk tijdens starten nagenoeg niets uit de retour van elke verstuiver komen. als dat wel zo is dan is er te veel lekkage lekt er zoveel brandstofdrukweg dat de verstuivers niet geopend worden bij starten moet er 300 bar druk aanwezig zijn

JOHN5671 (0) PRO, 18 jaar geleden

Werkt op brandstofpomp in de tank wel??
Al eerder gehad ook bij picasso,klap tegen de tank en deed hij het weer een tijdje.

citroenmonteur (0) PRO, 18 jaar geleden

Er zijn ook berlingo's met een systeem waarbij er geen pomp in de tank zit, herkenbaar aan het knijpbalgje ergens in de aanvoerleiding onder de motorkap. Bij dit type hebben we al eens meegemaakt dat er lucht in het syusteem kwam door een slechte (kunsstof) leidingkoppeling.

Verder gloeit de hdi motor eigenlijk altijd (ter ondersteuning en snelle opwarming).
Alleen geeft hij dit niet aan op het dashboard, omdat voorgloeien niet nodig is voor het starten (alleen bij extreme koude).
Meet maar eens met een spanningzoeker op de gloeibougie, hij gloeit wel en ook nog vrij lang, afh. van de temp tot wel een paar minuten na de start.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.