Citroën Cx: startmotor cx 25 trd

Bouwjaar: 1989

hallo
ik heb bij deze auto de starter vervangen omdat bij het omdraaien van de sleutel de starter zeer moeizaam of helemaal niet rond draaide. dat bleek niet het probleem te zijn deed nog hetzelfde,toen heb ik vanaf het contactslot de draad die het startrelais bekrachtigd helemaal vervangen en bypass zeg maar.en ook heb ik plus en min pool vervangen maar helaas draaid de startmotor nog steeds af en toe langzaam of niet rond wat kan dit zijn ???

autobedrijf782

Geplaatst door autobedrijf782 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën CX? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

geert3496 (0) PRO, 18 jaar geleden

Slechte massa op motorblok.

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Marcel, slechte accu?

autobedrijf782 (0) PRO, 18 jaar geleden

nee helaas is de accu goed en de massa op het blok en carroserie heb ik ook nagekeken en zelfs overbrugt met een dikke startkabel.

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

marcel, om de motor te laten draaien heeft de startmotor veel stroom nodig dat komt via een dikke draad rechtstreeks van de accu.Een draad van af het kontaktslot hoeft niet want die bedient alleen maar het startrelais en als dit inklikt word de verbinding tussen de accu en de startmotor gemaakt.Ik denk dan aan deze verbindingen of aan de startmotoren.Was de andere startmotor een nieuwe of ook gebruikt?

autobedrijf782 (0) PRO, 18 jaar geleden

ik heb de starter vervangen voor een nieuwe en omdat het relais volgens mij niet goed werd aangestuurd heb ik de draad vanaf het contactslot naar de startmotor vervangen ,daarna was het wel stukken beter maar hij blijft toch af en toe raar doen ,hij geeft dan net het geluid van een kapotte starter draaid niet of heel langzaam rond en daarna vervolgens weer goed en snel ???

Grietje (0) PRO, 18 jaar geleden

Marcel,

John heeft gelijk de dikke kabel van de batterij naar de starter is heel belangrijk dat die in zeer goede staat is omdat er bij het starten een heel groot amperage nodig is.
Om te controleren of hij goed is moet je de spanningsval over deze kabel meten. Dus meten tussen plus en plus dwz een meetpen op de plus van de batterij en een meetpen over de plus op de starter. Is de spanningsval groter dan 0.5V probeer dan eens de kabel te overbruggen met een startkabel. Het gebeurt dikwijls dat er een slecht contact si over de klemmen aan het uiteinde van de kabel en bij grote stromen kan dat grote problemen veroorzaken.

apktje (0) PRO, 18 jaar geleden

Omdat bij de cx motoren de startmotor dicht bij de uitlaat zit worden de stroomkabels erg hard en gaan corroderen. Soms kun je ze spontaan in twee delen breken. Dus ik adviseer om ook de dikke stroomkabel te vervangen.( ik begrijp dat je de kabel naar het relais al vervangen hebt). Ook kun je iemand laten starten ( of startmotor met de stekker bij de accu bedienen) en dan de stroomkabel bewegen, vaak merk je dan dat de startmotor het wel goed doet of niet meer.

autobedrijf782 (0) PRO, 18 jaar geleden

inderdaad de kabels vervangen en het euvel is verholpen bedankt voor jullie adviezen allemaal gegroet

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën CX of stel zelf een nieuwe vraag.