Citroën Saxo: startonderbreker slaat in tijdens rijden

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1400

ik heb een probleem met de startonderbreker/sleutelherkenning van mijn saxo..

Hij heeft het al zo lang als ik m heb (bijna een jaar).. In het begin viel het mee, daarna werd het erger (eens per 2 weken).
Ik heb toen de "sensor" van de sleutel herkenner laten vervangen, dit bleek niet te helpen.
Toen is hij uitgelezen bij een dealer, maar die kon niets vinden.. Hebben m n uur laten draaien, maar je zult net zien dat ie dan het probleem niet vertoont.
Nieuwe sleutels laten inlezen, en toen was het een aantal maanden weg. De laatste tijd begint het weer steeds erger te worden. Ik heb ook een tijd de andere sleutels nog meegenomen voor als het probleem zich voortdeed om alle sleutels te kunnen testen, maar ook met de oude en de andere nieuwe heeft hij het probleem.
Vanmorge sloeg hij weer in midden op de snelweg, gelukkig was het net niet zo druk en kon ik veilig naar de vluchtstrook..

Hij start altijd prima en is eigenlijk helemaal in orde behalve dat dus de startonderbreking op elk willekeurig moment tijdens het rijden in wil slaan.
Dan valt de motor gewoon uit en als je hem dan wil starten, begint het sleutel lampje te knipperen en gaan de wijzertjes van temperatuur en olie op en neer.
Na ongeveer 15 minuten(soms korter, meestal langer) van het contact af te hebben gestaan verdwijnt het dan en kan ik weer gewoon rijden.
Vanmorge was het iets anders.. Na een kwartier te hebben gewacht (met mn alarm lichten en verlichting aan (stond op de vluchtstrook 's ochtends vroeg) was de startonderbreker er weer vanaf, maar kon ik niet rijden omdat de accu leeggetrokken was. Gelukkig kwam net rijkswaterstaat eraan die m met kabels aan de praat heeft gekregen, na 5 minuten draaienom de accu te laden was ie weer uitgevallen, met weer het knipperend sleutel-lampje. Na 5 minuten wachten nog steeds, en na nog eens 5 minuten was het (gelukkig) weer weg, alleen was de accu nog te leeg om te kunnen starten. Nogmaals met kabels gestart en toen is ie een kwartier lang achterop de sleep dienst gewoon blijven draaien (hmja of ie nu werkt of niet als rijkswaterstaat de sleepdienst eenmaal belt ga je mee ook:P)

Maargoed, van die 2 mannen wat nuttige informatie gekregen waar ik nu wat mee kan (1 was dit forum, het andere dat je blijkbaar de startonderbreking op de een of andere manier kan uitschakelen in de ECU, wat ze regelmatig doen als er een ander type motor in de auto wordt geplaatst) Nu wil ik dat alleen als laatste mogelijkheid toepassen(en ik heb al gezien dat dit forum me daar niet mee gaat helpen, wat natuurlijk logisch is ;))

Ze vonden het wel heel vreemd dat de startonderbreking er tijdens het rijden in slaat, aangezien dit (volgens hun) maar alleen bij het starten gecontroleerd wordt en daarna vrijgegeven blijft..

Sorry voor de langdradige omschrijving, maar wil graag zo duidelijk mogelijk zijn :)
Het probleem is dus niet in de sleutels (zijn al vervangen, geen enkele werkt als ie eenmaal inslaat) de sensor voor sleutelherkenning (ook al vervangen) of de accu, die was vanmorge gewoon erg zwak aangezien die afgelopen weken heeft stilgestaan in de kou..

Nu heb ik al wat zitten zoeken op google, andere fora en op dit forum en gezien dat t misschien in de ECU kan zitten (dan wordt het dat deel omzeilen of de auto verkopen, 1000 euro ga ik er niet meer aan betalen) maar verder geen oplossing kunnen vinden. Bij eerdere zoektochten heb ik wel gezien dat sommige xantia's dit probleem ook hebben. Maar de citroen dealer hier in eindhoven heeft egt geen idee waar het door komt, en uitlezen gaf ook geen fouten.
Dit probleem (http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i... lijkt wel redelijk overeen te komen, en die "oplossing" kan ik dus ook nog gebruiken mocht niets werken. De startonderbreking-functie zelf interesseert me namelijk niets meer, aangezien ik dagelijks minimaal 130 km rijdt voor mn werk, en er ook regelmatig mee naar het buitenland moet..

Alle informatie is welkom, hier op het forum, en je mag me ook PM-en of mailen als je iets weet om heel de onderbreking maar te omzeilen.

Alvast bedankt allemaal!!

hurmzz

Geplaatst door hurmzz (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Saxo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Hans4040 (310) PRO, 11 jaar geleden

Het overbruggen / onderbreken van antidiefstal installaties is [b]op dit forum niet bespreekbaar.[/b]

Indien men Topicstarter toch van informatie wil voorzien, kan dat via de persoonlijke mail.

Moderator problemcar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Saxo of stel zelf een nieuwe vraag.