Citroën Berlingo: Startprobleem

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld

Startmotor doet niets als je sleutels omdraait ,batterij ok ook met extra starhulp niets .als je echter wagen aanduwd in tweede versnelling start hij onmiddellijk , als je en even rijdt start hij normaal ,half uur later zelfde probleem .iemand idee?

dobermann -dc

Geplaatst door dobermann -dc (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Hans4040 (305) PRO, 6 jaar geleden

Slechte/defecte accu...

Hundoendat (0), 6 jaar geleden

Waarschijnlijk zijn de koolborstels van de startmotor versleten. Je kunt dit controleren door met een hamertje een paar zachte tikjes op de starmotor te geven. De koolborstels bewegen dan iets. Werkt de startmotor vervolgens dan zijn zeker de koolborstels van de startmotor versleten. Op de sloop kun je de startmotor wellicht tegen betaling inruilen voor een andere waar nieuwe koolborstels ingezet zijn.
Succes!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.