Citroën Xsara: storing bodycomputer

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

hallo ik weet niet of de benaming goed is hoor maar noem hem ff zo. de computer onder de zekeringkast in de auto..

mijn auto deed raar,. ruitenwisser die ineens aanging, auto gaat ineens constant toeteren, alarmlichten die aangaan....
met een beetje speurwerk ben ik erachter gekomen dat die computer water heeft gekregen. Nu is ie droog en alles doet het nog goed. maar hoelang gaat dit goed.
Nieuwprijs 560 euri....
heeft iemand hier ervaring mee kan ik er 1 van een schade auto erin zetten of zou die dan niet starten.. volgens de dealer moet deze in frankrijk besteld worden en duur het
een week.
iemand tips??
bedankt

hus104

Geplaatst door hus104 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

je hebt het over de BSI,deze kan NIET van een sloop of andere auto gebruikt worden omdat het chassis nummer er in geprogrameert moet worden.

PS tape de complete kabelboom LV achter de wielkuip af (deze is niet goed afgetaped en zorgt voor water in de BSI

hus104 (0), 14 jaar geleden

dus het beste door rijden met deze totdat ie echt kapot is dan maar nieuwe kopen of auto verkopen. Heb al het een en ander dicht gekit bij de motor onder de ruitenwisser kapje. zal ik de wielkuip loshalen en daar ook kitten?

bedankt

hus104 (0), 14 jaar geleden

inmiddels nieuwe bsi besteld en geinstalleerd. Komt uit frankrijk is geprogrameerd. Nu alles doet het alleen de motor slaat niet aan. gaat wel rond. Bij dealer geweest om sleutels in te leren maar dat gaat niet volgens hun. auto accepteerd het niet.... Denk dat het door de startblokering komt. Kan ik deze omzeilen dat ie gewoon gaat lopen zonder de code van de sleutels. volgens de dealer zullen ze niet weten hoeveel werk er in gaat zitten.. Dus krijg ik ongetwijfeld een hoge rekening en daar zit ik niet op te wachten.

iemand een tip?
bedankt

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

kan niet, startblokkering zit in de BSI, ABS module en Motor ECU

Is het Chassis nummer correct geprogrameert in de BSI, laat ze gelijk een controle anti diefstal code uitvoeren met de LEXIA in de BSI.

hus104 (0), 14 jaar geleden

vrijdag heb ik de auto kunnen ophalen. de sleutel met ab weigerd die kunnen ze niet inleren zegt de monteur. de reserve sleutel start de auto wel. Monteur zei al er klopt iets niet lijkt wel of de auto spookt. tot nu toe doet ie het goed. even afwachten nog hoop niet dat ie weer gaat weigeren.
bedankt voor jullie info

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

Wat ik wel eens heb gedaan met inleren bij dit type picasso, als hij de sleutel niet pakt,

als de BSI de sleutel aan het inleren is, een paar keer snel het contact uit doen tijden het inleren. meschien werkt het dan wel/


Edit, alleen sleutels laten inleren bij de DEALER(!)

hus104 (0), 14 jaar geleden

ja de dealer vond het probleem lastig. zolang de auto het doet laat ik er niks meer aan doen hoop dat het nu ff gedaan is met de storingen.
bedankt!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.