Citroën Jumper: Storing hoogteregeling/luchtvering WABCO

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5D

Mijn Jumper heeft luchtvering achter van WABCO. De bladveren zijn dus weg. Een simpele voelarm aan de achteras, een compressor onder de stoel, een ECU/Computer/relais en een schakelaar in het dashboard voor "rijstand" en "lage stand". Als je rijdt hoor je de compressor af en toe aanslaan en afblazen, al naar gelang de belading, wegdek. Probleem: dat laatste doet ie niet meer. Er flikkert een lampje in de schakelaar, constant, en de schakelaar reageert ook niet meer op "laag". Laatst, op een slechte weg, zat ik opeens op de bumpstops. Ik krijg 'm omhoog (?!) door directe spanning op de compressor te zetten. Ik kan dan weer een poos rijden. Bedrading is nagelopen, stekkers schoongemaakt, compressor ok. Balgen en leidingen zijn dicht.
Een nieuwe regelcomputer (om te proberen) kost 470 euro bij de dealer en ik kan 'm niet terugsturen als dat niet de oorzaak is. Iemand ideeën hoe ik verder moet zoeken/proberen?

alfers

Geplaatst door alfers (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Jumper? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

alfers (0), 13 jaar geleden

Opgelost. Andere hoogteregelaar bij de as geplaatst (mazzeltje op MP, complete set voor weinig) , alles doet 't voorlopig weer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Jumper of stel zelf een nieuwe vraag.