Citroën C5: storingslampje airbag gaat plots branden

Bouwjaar: 2001

ik heb een c5 met de volgende airbag storing:
voedingsspanning te lage spanning
en
inwendige storing (back up- accu) niet bepaald
dynamo laad gewoon bij en de accu is goed
heeft misschien iemand een idee
alvast bedankt

ywcit

Geplaatst door ywcit (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 18 jaar geleden

Meet eens de voedingspanning van de airbag tijdens starten. Deze zou wel eens te laag kunnen worden. Oorzaak? Overgangsweerstand in accupolen? Massapunten? Startmotor neemt te veel stroom?

Grietje (0) PRO, 18 jaar geleden

Back up accu ... wil dat niet zeggen dat bij een ongeval na onderbreking van de voedingsspanning er in de airbagcomputer nog een energiereserve (back up) aanwezig blijft om de airbags nog te kunnen ontsteken. Deze kan natuurlijk ook niet voldoende zijn als de voedingsspanning te laag is. Heb je voedingsspannings al eens gemeten aan de klemmen van de airbagcomputer ?

CHRIS1635 (0) PRO, 18 jaar geleden

Meten van airbagspanningen is zeer gevaarlijk en kan mits verkeerd maneuver tot ontsteking lijden. Meten van de voeding van de berekenaar kan door spanningval over de weerstand tussen plus en plus en min en min Griet weet hoe dat gaat! 1volt totaalverlies is toegestaan. Stekkers onder de zetel vervangen door gesoldeerde verbindingen is een gangbare oplossing voor micoönderbrekingen naar de airbags. Wat Griet vertelt over de Backup accu is juist maar dat moet de berekenaar worden vervangen? niet onmiddelijk uitvoeren natuurlijk. Groetjes Diensthoofd vorming CITROËN

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C5 of stel zelf een nieuwe vraag.