Citroën C4: Stotteren

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2ltr Turbo diesel

Hallo daar in Nederland. Ik heb een probleem met deze Citroen.De auto stottert als je er gewoon rustig mee rijd. Als je snel optrekt is er niets aan de hand.Stationair loopt ie ook lekker rond. We hebben het enginemanagement uitgelezen en ik heb de volgende codes:P2565(Solenoid valve Boost pressure control) Maar ik geloof niet dat dit het probleem is want deze auto heeft deze kode al enkele jaren erinzitten! Maar hij heeft altijd goed gelopen!(klant wilde er niets aan doen in het verleden omdat de auto verder goed liep). Ik heb ook nog de volgende kodes:U1118(CAN communicatie met centrale electronics problem, P1693:Ignition switch request inplausible, U2001:Drive system Bus wake up signal intermittent loss of message reception. Ik heb dus zo te zien ook can-bus problemen! Is er bij deze auto's iets aan de hand wat veel voorkomt en waar ik speciaal op moet letten? Komt het voor dat die can bus codes stottern veroorzaken? Ik heb hier niet veel technische informatie voor deze diesels(Die rijden er hier niet veel), kunnen jullie me ergens mee helpen met informatie en zo? Het systeem is uitgelezen met Bosch KTS en DEC.



Groeten en bij voorbaat dank,

John
Uitgelezen met

Bosch KTS en DEC,

John5720

Geplaatst door John5720 (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 13 jaar geleden

Electroklep van de turbo is een zwak punt van deze motoren en komt overeen met P2565

John5720 (0) PRO, 13 jaar geleden

Vorige week hebben we de zender die op de waste gate zit losgekoppeld, de motor loopt nu goed. De klant wil het hierbij laten op het moment. Deze auto heeft haar veel problemen gegeven. Hij heeft weken hier gestaan, wachten op onderdelen uit Frankrijk(schokbreker, een garantie geval, we hadden die in December vernieuwd) Ook toen de auto vrij nieuw was is de motor en de turbo vernieuwd! Blikkbaar is het engine check lampje al jaren aangeweest en heeft de dealer het nooit op kunnen lossen??

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C4 of stel zelf een nieuwe vraag.