Citroën Xantia: Stuurhuis vervangen van xantia break 1.9TD van 1999

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9TD

Mijn stuurhuis van mijn xantia break diesel van 1999 moet vervangen worden omdat deze lek is.

Wie weet hoelang een beetje monteur nodig heeft om deze klus te klaren ? Wat zijn de gevolgen als ik dit niet laat vervangen ?

Mvg,

Gerard

xantia01

Geplaatst door xantia01 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xantia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jef38 (0), 14 jaar geleden

beste gerard :

het stuurhuis vervangen valt min of meer nog mee , je moet wel de auto ergens omhoog kunnen zetten en de beide voorwielen er af .

en het stuurhuis langs onder losmaken , vervolgens langs links voor (stuurkant) opzij er uithalen .

belangrijk is wel dat je rubber dopjes op de 2 LHM olie leidingen steekt zodra je ze losmaakt , zo hoef je niet al je LHM olie af te laten .

de rubber dopjes die ik gebruik hiervoor , vind je ook op de ontluchtingsnippels van de remmen .

soms heb je wel kleine handjes nodig om bij een paar bouten te kunnen ... maar ik zou een stuurhuis kunnen vervangen in en uitbouwen compleet op 2 uur .

dus ik denk dat dit allemaal nog wel zal meevallen ... eigenlijk een klusje om zelf te doen ...

als de lekkage aan het stuurhuis wat te erg wordt , zal dit een kostelijke bedoening worden om steeds je LHM olie bij te vullen

deze lekkage kan ook gevolgen hebben voor je vering , remmen enz. kortom alles wat maar te maken heeft met het hydraulisch systeem .

greets jef

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xantia of stel zelf een nieuwe vraag.