Citroën Saxo 2000: tellers

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

hallo,

ik heb een probleem met mijn tellers.
mijn toerenteller is verlamd en loopt helemaal niet, mijn benzine meter doet gek, zodra ik hem op contact zet of aanzet dan gaat het controle lampje van de benzine even aan en dan uit (dit is normaal volgens mij) maar dan danst mijn bezine meter helemaal naar boven en naar beneden. dit doet hij 3x en valt dan dood neer en doet vervolgens niks meer, verder blijft mijn handrem licht ook branden terwijl de remvloeistof gevult is en ik heb de stekker uit de handrem schakelaar gehaald (is mij verteld dat dit zou moeten helpen) maar geeft geen resultaat.

enig idee wat er aan de hand zou kunnen zijn?

ik heb de tellers al eens eruit gehaald maar kan helemaal niks vinden, het word namelijk digitaal aangestuurd en ik kan er als leek weinig tot niks mee.

mijn kilometerteller en temeratuurmeter werken wel naar behoren.

de meegestuurde foto is gemaakt met draaiende motor.

Compurunner

Geplaatst door Compurunner (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Saxo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

berendonck (0) PRO, 15 jaar geleden

Probeer je stekkers eens in te spuiten met contact-spray.

Compurunner (0), 15 jaar geleden

[quote=berendonck]Probeer je stekkers eens in te spuiten met contact-spray.[/quote]
werkt niet, ik heb de zekeringen nu maar eens nagekeken. alles is goed, ook volgens het boekje, de toerenteller maakt wel kleine bewegingen maar tis niet veel, kan het zijn dat het spoeltje van de tellers zelfs misschien kapot zijn en het dus niet aan de complete console ligt?

Sieperman (0), 15 jaar geleden

Er zitten motoren achter de meters die de wijzers bewegen, hier wil nog wel eens een asje uitbreken. Maken de tellers ook een ratelend geluid?
De C5 heeft hier ook wel vaker last van, heb al verscheidene van deze motortjes vervangen.

Compurunner (0), 15 jaar geleden

nee, de motortjes werken prima, heb ondertussen een plaat erin zitten die uit een werkende saxo komt dus daar ligt het niet aan, ik en een monteur van mij denken dat de computer zelf verwisseld is. na de vakantie ga ik kijken of het alsnog te verhelpen is door een specialistisch bedrijf die dit soort dingen wel vaker doet en hopelijk kan het worden opgelost, de tankmeter was een makkelijk probleem. daar lag de error bij de vlotter/benzinemotor, deze is gerepareerd en werkt weer naar behoren. tis ook zo dat als de auto op contact gaat dat dan de toerenteller op de 0-stand gaat staan dus de fout ligt definitief niet in het instrumentenpaneel.

TiborKorzelius (0) PRO, 15 jaar geleden

Het probleem met de meters gebeurt wel eens na een reparatie, waarbij de accu is losgenomen. Daarna is de meter "van slag".
Kontakt aan zetten, en de accuklem losmenen. Even wachten en accuklem plaatsen. Kan zijn dat je het nogmaals moet herhalen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Saxo of stel zelf een nieuwe vraag.