Citroën Xsara: temperatuurmeter xsara 16i bj 98 . met nfz motor

Bouwjaar: 1998

Bij het rijden of stationair draaien blijft de temperatuur mooi op 90 graden.Echter bij het inschakelen van de dimlichten de achterruitverwarming of aanjager gaat de meter onmiddelijk in het rood of 120 graden .Bij uitschakelen van een van deze verbruikers gaat de meter direct terug naar 90 graden. is er iemand bekend met dit probleem ?

Joske5977

Geplaatst door Joske5977 (0) , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

lennard6489 (0), 19 jaar geleden

waarschijnlijk een massa storing. mijn auto heeft nu precies hetzelfde probleem en die staat nu bij citroen om de massa's schoon te maken en de computer te resetten.
de motor geeft aan dat hij 110-120 graden word maar hoeft niet op deze temperatuur te komen, hij geeft dit echter aan omdat hij ergens zijn massa vandaan moet halen. dit kan overal zijn.
je kunt het beste de massa's goed reinigen en de contacten inspuiten met contactspray.
succes

lennard6489 (0), 19 jaar geleden

ik heb net de auto weer opgehaald.
de dynamo is vervangen en het probleem is nu opgelost.
je moet anders even de dynamo doormeten, die van mij gaf 100 ampere.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.