Citroën Xsara: toerenteller slaat helemaal door

Bouwjaar: 1998

Na vervanging van de accu (oude is kapot) ging bij het starten van alles mis. het hele dashbord was van streek. De toerenteller sloeg in één keer helemaal door naar de verkeerde kant van het stoppennetje.Wie weet wat te doen?

Xsander

Geplaatst door Xsander (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Peter Schouten (0), 18 jaar geleden

Accu per ongeluk andersom aangesloten soms?
suc6
Peter

JOHN5671 (0) PRO, 18 jaar geleden

dashboard losmaken en naald van toerenteller terug zetten.
komt waarschijnlijk door spanningspiek.
hoeft geen gevolgen te hebben.

Gerben75 (0), 18 jaar geleden

Neeeee,
Zo moet dat niet , Zet de auto op contact en haal de klem los van de plus pool en zet dan de klem er weer op de accupool dan loopt de toerenteller naald weer terug naar de nulpositie. Ik heb hetzelfde gehad, en dit komt niet doordat je de accu verkeerd hebt aangesloten zoals Peter dat zegt.Ik heb dat al meerdere keren meegemaakt met diverse Xsara's.

Groeten Gerben

Xsander (0), 18 jaar geleden

Ik heb inderdaad de accu pool losgehaald en de naald van de toerentellernaald staat nu weer netjes op "O" Bedankt voor de tip.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.