Citroën Xsara Picasso: trommel remmen achteraan

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800 16v 85 kw

kan er me iemand zeggen hoe ik de remschoenen afstel van een citroen picasso.
mijn remcilinders lekken olie ik zou deze vervangen en tegelijk ook de remschoenen niet dat deze versleten zijn maar ze hebben remolie gehad ik heb gelezen dat je best beide onderdelen tegelijk vervangt.

durpie

Geplaatst door durpie (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara Picasso? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Mausx (0), 14 jaar geleden

Als je nog nooit remschoenen hebt vervangen dan kan het best een lastig klusje zijn, ik zou er toch iemand bij halen die daar meer ervaring mee heeft.
Alleen al om het feit dat alle veertjes goed geplaatst moeten worden en de stelinrichting teruggesteld moet worden en dan een iets voorafstelling moet krijgen.

Het klopt wel helemaal dat als de remschoenen onder de remvloeistof zitten dat ze dan vervangen MOETEN worden. ivm remverschil en het oplossen van de lijmlaag door de remvloeistof.

Het afstellen gebeurt gewoon mbv het stelwieltje van de automatische stelinrichting.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara Picasso of stel zelf een nieuwe vraag.