Citroën Ax: Tweede startmotor in 1 week "stuk".

Bouwjaar: 1991

Hallo,

Ik heb een raar probleem met de auto van een vriendin. Misschien is het toeval, maar één week geleden startte de auto niet meer (startmotor draaide niet, ook geen tik). Bij het aanduwen sloeg de auto meteen aan. Diagnose was meteen startmotor vervangen. Deze heb ik dus vervangen en nu na 1 week hetzelfde probleem weer (bij het duwen start de auto nog wel meteen). Het is een tweedehandse startmotor. Is het stom toeval dat deze het zo snel alweer begeeft of kan er meer aan de hand zijn?

Drie weken voordat dit gebeurde heb ik ook de gehele carberateur, ontsteking, computerkast, bougies, bougiekabels en ontsteking vervangen.

Ik hoop dat iemand mij kan helpen, ik word gek van die auto.

Arjan581

Geplaatst door Arjan581 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën AX? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

RDijkstra (0), 18 jaar geleden

geeft de dynamo geen verkeerde spanning af?
(vermoed een defecte spanningsregelaar)

hakeemolajuwon (0) PRO, 18 jaar geleden

Contactslot is misschien defect. Je kan proberen de startmotor te laten werken door de twee dikke aansluitingen met bijvoorbeeld een schroevendraaier met elkaar te verbinden. Doet ie het dan wel, moet je het in het circuit van het contactslot zoeken.

Arjan581 (0), 18 jaar geleden

De dynamo is 8 maanden geleden vervangen en toen heeft deze een goede spanning gegeven. De spanningsregelaar is het met torx vastgemaakte zwarte stekkertje op de dynamo toch?

De startmotor dient zeker weer vervangen te worden of valt deze nog te maken?

Arjan581 (0), 18 jaar geleden

Ik zat zelf eerst ook aan het contactslot te denken, maar als ik de stroom eraf haal en na een tijdje erop zet hoor ik wel een tik vanuit de "nieuwe" startmotor. Deze tik hoor ik daarna trouwens niet meer. Zou het dan toch aan het contactslot kunnen liggen?

RDijkstra (0), 18 jaar geleden

De startmotor is wel te reviseren bij een gespecialiseerd bedrijf.

Paulus8636 (0) PRO, 18 jaar geleden

Contactslot of hoofdstroomkabels en aansluitingen.
Controleer de dikke accukabels naar de startmotor en naar de massa van het motorblok.
Kom je er daar niet mee uit, dan moet je even systematisch meten om erachter te komen wat er precies loos is.
Zie eerdere topics hierover.
Succes,
Paul

VINK (0) PRO, 18 jaar geleden

MISSCHIEN GEEN GOEDE VERBINDING VAN ACCUPOLEN ,DEZE REINIGEN EN GOED PLAATSEN

Arjan581 (0), 18 jaar geleden

Alvast bedankt voor de suggesties zover. De dynamo is doorgemeten en geeft de normale waarde aan, alle draden zijn nagekeken en ook met een ander contactslot blijft de startmotor weigeren. Ik heb er nu weer een andere ingezet en nu start deze wel weer. Ik kijk het aan of deze wel blijft werken, zo ja dan was het dus toch stom toeval...Zo niet, dan kom ik terug ;)

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Lijkt me sterk dat het stom toeval was. Ik zou de bedrading van contactslot naar startmotor en bij de startmotor zelf maar eens controleren, doormeten dus. Waarschijnlijk dat er een rotte connector ergens zit met een slecht contact. We horen het wel als het probleem nog niet opgelost is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën AX of stel zelf een nieuwe vraag.