Citroën Xsara: vakantie naar Schotland, hoe lampen Xsara Picasso afplakken met

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 HDI

Hallo,

Ik ga volgende week op vakantie naar Schotland en ik las dat het verplicht is voor auto's van het contigent om de koplampen af te plakken i.v.m. mogelijke verblinding van tegemoet komend verkeer. Nu weet ik dat er prachtige stickersetjes te koop zijn bij de anwb/halfords. Echter, deze lijken gezien het design van mijn koplampen niet te passen. Bovendien vind ik het erg dure stickers (ca. 10-15 Euro) voor een paar dagen Schotland. Daarnaast schijnt het erg goed zelf te doen te zijn. Zo vond ik de volgende omschrijving op de ANWB-site:
"Asymmetrische koplampen moeten op links verkeer worden afgesteld. Als dit niet mogelijk is, kunnen beide koplampen met niet lichtdoorlatend plakband worden afgeplakt (een 'taartpunt' van 1/6 deel van lamp op het rechterdeel van het glas). Speciale stickers zijn niet verplicht.

Controle van afgeplakte lampen: schijn lichten op blinde muur. Naar rechts schijnende lichtbundel moet verdwenen zijn."

Echter, wij hebben geen idee hoe we dit bij onze lampen op kunnen lossen.

Kortom: heeft iemand anders toevallig een foto van hoe dit eruit moet zien?

Alvast bedankt voor de reacties!


Mvg,

Jeroen

jvandewaterlaat

Geplaatst door jvandewaterlaat (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

in het donker rijden of niet? het moeten afplakken van de koplamp is in die landen nou eenmaal verplicht, dat anderen zo hun eigen regels er op na houden, wil nog niet zeggen dat de vraagsteller een risico wil lopen.. hij steld hier een duidelijke vraag, en HOOPT op een eerlijk en een duidelijk antwoord... je nergens druk om hoefen maken is nog helemaal niet gezegt?

met zo'n antwoord, kunnen we dan ook wel alle mistachterlichten laten vervallen? ''ik rij immers toch niet met mist''

paul,

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Als tien euro al te veel is om een bezoek aan Schotland mogelijk te maken, blijf dan liever thuis. Het is bij heldere koplampen niet eenvoudig om het scheve stuk op te zoeken, dus liever kant en klare geplakt.
Ik zou zeker niet zonder gaan.

Is tien euro nou echt zoveel?

Sytze

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

Neem een velletje wit A4 papier, en leg dit over je koplamp, nu kun je precies zien waar de schuine lijn begint.

In jouw geval moet je er dus voor zorgen dat je een vlakke lijn overhoudt, door de "taartpunt" te bestikkeren.
Met vlakke lijn, bedoel ik dus dan de uitgestraalde lichtbundel vlak blijft, en geen schuinte meer naar rechtsboven vertoont.

Na dit afplakken is een en ander goed te controleren door je auto een metertje van een muur oid te parkeren, je lichtbeeld zou dan ook vlak moeten zijn.

Succes Marcel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.