Citroën C5: vast zitten linker achterdeur

Bouwjaar: 2002, Brandstof: LPG, Motorcode: 2L

Hallo allemaal,

Ik heb momenteel een probleem met de linker achterdeur van mijn C5 break. Om onverklaarbare reden blijft de deur gesloten. Ik kan hem zowel van binnen als van buiten niet meer open krijgen. De centrale vergrendeling werkt nog normaal, ook via de afstandsbediening. Bij mijn weten heb ik geen knop ingedrukt en hem ook niet op het kinderslot gezet. Met ander woorden ik zou niet weten wat de oorzaak is en hoe het probleem te verhelpen is. Heeft iemand dit al eens bij de hand gehad?

Alvast bedank voor je reactie.

Groet,

ricann

Geplaatst door ricann (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

Weet je zeker dat je ook de slotservo in de linker achter deur hoort als je de afstandsbediening of de knop op het dashboard gebruikt? Zo niet dan is er sprake van een slecht contact of een kapotte servo. Zo ja dan word ie wel ontgrendeld maar kan het zijn dat het slot op de slotplaat van de carosserie klemt omdat de slotplaat niet goed is afgesteld. In het laatste geval kan je proberen de deur van buiten af licht aan te duwen of -voorzichtig- iets op te tillen aan de deurkruk terwijl een ander de electr. ontgrendeling bedient.
Op het forum van C5club.nl is ook iets te vinden via de zoekfunctie.

ricann (0), 16 jaar geleden

HALLO,

Ik heb alles bekeken ook de servo werkt gewoon. Het binnenpaneel is ook verwijderd. Zowel de deurkruk aan de binnenkant als de buiten kant werken. Ook heb ik het deur rubber aan de binnenkant deels verwijderd. Ik kan zien dat de tuimelschakelaar in de dichtstand blijft staan. Je kan er niet goed bijkomen om de schakelaar terug te duwen. Wel geprobeerd uiteraard. Ik denk dat de deur er uit moet. Maar hoe doe je dat? Je kan bij de scharnieren via de voor deur maar de deurdranger is niet de bereiken. Is hier een oplossing voor? Ik vermoed nl. dat de veer van de tuimelschakelaar is gebroken.

fred67 (0) PRO, 16 jaar geleden

Hallo Richi,

Probeer voorzichtig met je hand(vuist maken) op de deur vlak bij het slot te
slaan terwijl de cv ontgrendeld.Als je geluk hebt springt het slot los en moet je
nieuw binnen slot monteren.

Succes

ricann (0), 16 jaar geleden

Hallo Fred67,

Slaan op het portier helpt niet. De deur blijft vast zitten. Weet iemand hoe ik in dit geval de deur er uit kan halen? Er zal toch en ander slot in moeten denk ik.

Knuckles (0) PRO, 16 jaar geleden

je zal toch van binnenuit het slot moeten open zien te krijgen
m.b.v. een lange schroevendraaier of andere hulpstukken , de deur eruithalen gaat niet zo 1 2 3 zolang het slot vastzit

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C5 of stel zelf een nieuwe vraag.