Citroën Bx: vering achteraan blijft helemaal laag

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,6

De BX staat ongeveer 2 maand stil. Deze startte na de batterij wat te hebben bijgeladen.
Echter ik kan niet wegrijden omdat de hydraulische vering niet omhoog komt. Ik zette het pookje in alle standen en wachtte wel 10 minuten terwijl de motor draaide, doch er komt geen beweging in de vering. Het voorraadtankje is goed gevuld. Wat staat me te doen.

De Visscher

Geplaatst door De Visscher (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën BX? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

bmm (0), 18 jaar geleden

Lucien, vermoedelijk de hoogteregelaar van de achterwielen die vast zit. Als de wagen een maand stil heeft gestaan en ook nog buiten bijvoorbeeld dan kan dat heel goed de oorzaak zijn. Krik de wagen aan de achterzijde eens op en laat iemand de handel op de middenconsole eens enkele keren van hoogste stand naar laagste stand bewegen en andersom. Kijk tijdens dat bewegen eens of het mechanisme onder de auto wel soepel gaat. Vaak is het scharnierpunt aan de achterzijde vastgeroest. Succes..

De Visscher (0), 17 jaar geleden

Bert, met het aanschroeven van de ontluchting onderaan midden rechts was het probleem opgelost. Iemand had waarschijnlijk een soort antit-diefstal truc gebruikt. Nogmaals bedankt voor je antwoord. Je ziet een probleempje kan uit een hele andere hoek komen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën BX of stel zelf een nieuwe vraag.