Citroën BX14RE: Verlies van trekkracht

Bouwjaar: 1988

Ik heb voor mijn dochter mijn oude BX bewaard. De wagen heeft volgens mij een 150c motorblok.
Vorig jaar hebben we problemen gehad met de brandstofpomp, veertje gebroken. Ik heb een ander exemplaar opgehaald bij de sloop maar dat was mogelijk niet origineel. De pomp werkt wel.

Na twee maanden trad het volgende probleem op:
Op de snelweg ineens last van vermogensverlies. Uittrekken van de choke loste het probleem op maar na indrukken van de choke verloor de wagen direct weer vermogen.
Vol gas werkt ook. (Maar wordt niet echt gewaardeerd door de overige weggebruikers)

Na het starten van de koude motor kan er ongeveer 3 minuten probleemloos mee gereden worden. Daarna begint het horten weer.
De wagen draait probleemloos stationair.

Bij gas geven zonder vermogen te vragen pakt de motor niet op. Dat duurt een halve seconde.

Ik hoop dat iemand me een tip kan geven zodat ik mijn dochter weer op weg kan helpen in haar eigen wagen.

Met vriendelijke groeten,

Paul

Paul Cornelisse

Geplaatst door Paul Cornelisse (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën BX? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

willem12104 (0), 19 jaar geleden

Mijn eerste BX had hetzelfde. Zodra je het gaspedaal aanraakt liep de auto gewoon klote. Ik heb toen de gaskabel strak gezet aan de caberateur. Daar zit een verstel veer deze zover spannen net voordat je de gasklep opentrekt. Het probleem werd als volgt uitgelegd dat door dat de kabel de klep niet gelijkmatig bediend geeft de klep een fout mengel af en loopt de motor slecht. Voordeel bij het spannen van de kabel is dat de motor sneller aanvoelt. trouwens: mooi huilgeluid uit de bak als je ermee rijd? Dat hoort! Laat even weten of het lukt!

Paul Cornelisse (0), 19 jaar geleden

OK Willem, dat huilgeluid komt me bekend voor. doet ie al jaren. Ik zal kijken wat ik aan de kabel kan doen en laat het je morgen weten.

Nee, dat was het niet. De kabel staat mooi strak. Op een of andere manier heeft het volgens mij te maken met een tekort aan brandstoftoevoer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën BX of stel zelf een nieuwe vraag.