Citroën C4: Versnellingsbak schakelt slecht terug naar 3e versnelling

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Benzine, Motorinhoud (cc): 1600

Mijn Citroen C4 schakelt soms slecht terug naar de 3e versnelling (hakerig/schurend gevoel in de versnellingspook, een enkele keer blokkerend). Door de dealer zijn in de afgelopen jaren achtereenvolgens de volgende acties ondernomen: schakelkabels afgesteld, additief aan de versnellingsbakolie toegevoegd, de koppeling (frictie) is vervangen, de versnellingsbak is gedemonteerd en van binnen geïnspecteerd (hierbij is vastgesteld dat er niets vreemds is te zien aan de bak). Maar dit alles heeft niet geholpen. Omdat het probleem maar heel af en toe optreedt (niet te voorspellen wanneer) is dit met een testrit niet op te merken en kan de dealer mij niet meer verder helpen. Toch zou ik dit wel graag verholpen willen hebben. Het slechte schakelen lijkt vooral voor te komen bij de eerste keren terugschakelen in een rit (kan ook na vele kilometers zijn, dus met warme motor en bak) en dan vooral bij een laag toerental, bijvoorbeeld als je rustig de bebouwde kom in rijdt en voor een bocht wil terugschakelen. Maar zoals gezegd, dit is maar heel soms, meestal schakelt de bak uitstekend en dat is juist zo merkwaardig. Hoe is dit het beste aan te pakken?

Alexander_020

Geplaatst door Alexander_020 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Alexander_020 (0), 7 jaar geleden

Het betreft hier overigens de handgeschakelde 5 versnellingsbak.

kaleido 1 (1680) PRO, 7 jaar geleden

Als hij niet goed wil terug schakelen , zet hem dan eens in zijn vrij , de koppeling los en dan weer intrappen en nog een keer proberen terug te schakelen , kijk eens wat dit voor resultaat geeft .

Alexander_020 (0), 7 jaar geleden

Dat is over het algemeen de oplossing, dan schakelt de bak wel goed.

kaleido 1 (1680) PRO, 7 jaar geleden

Dan komt hij af en toe dus niet goed vrij , zijn de hulp en hoofdcilinders al eens bekeken ?

Alexander_020 (0), 7 jaar geleden

Dat weet ik niet precies, ik heb wel eens bij de garage aangegeven dat ik het idee had dat de koppeling inderdaad niet goed ontkoppelt, dat is toen nagekeken met als conclusie van de garage dat de koppeling goed functioneerde en dat ik als bestuurder vooral goed het koppelingspedaal moest intrappen... Ik kan alleen niet verklaren waarom dit euvel maar soms optreedt en het meestal goed gaat.

andreas08 (0) PRO, 7 jaar geleden

het kan zijn dat de schakelvork scheef staat waardoor de schakelvork zijn werk niet goed uitvoert en soms niet in de versnelling komt zo te zien is dat voor versnellingen 3 en 4 laten ze dat eens controleren

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C4 of stel zelf een nieuwe vraag.