Citroën Berlingo 2009: versnelt tijdens gas loslaten

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld

Mijn auto geeft willekeurig het volgende "probleem":

Tijdens het afremmen op de motor, geeft hij kort gas/versnelt hij een tel, voordat hij verder afremt.

Dit gebeurd op een willekeurig toerental (heb het gezien rond 1800 en rond 1600) en ik weet in ieder geval zeker dat dit in de 5 en in de 3 gebeurd.

Hij geeft geen foutmelding, auto is uitgelezen en daar kwam ook niks uit. De monteur heeft er ca 20 km mee gereden en daarbij deed hij het niet. Misschien rem ik gewoon veel en lang af op de motor, maar het is erg onwenselijk (vooral als je het gas loslaat bij een beginnende file en je auto besluit er bijna bovenop te duiken)

Iemand bekend met dit fenomeen? En vooral, hoe kan ik het oplossen?

Alvast bedankt!

hanna

Geplaatst door hanna , lid sinds 13 jaar geleden

4 Reacties

oldford PRO, 3 jaar geleden

Welke motor hebben het over en vooral diesel of benzine?

Tijdens afremmen op de motor wordt de brandstofinjectie uitgeschakeld.
Op een gegeven moment Moet die weer aan gezet worden om stilvallen te voorkomen.
Mogelijk gebeurt dat bij de door jou genoemde toerentallen.

Moderator Problemcar PRO, 3 jaar geleden

Tijdens het plaatsen van een nieuw probleem (topic) wordt de mogelijkheid geboden om alle belangrijke autogegevens in te vullen.
Om zo goed mogelijk geholpen te kunnen worden is het belangrijk om die gegevens ook daadwerkelijk in te vullen. Bij in Nederland geregistreerde auto`s volstaat het invullen van het kenteken, waarna alle relevante gegevens automatisch geplaatst worden ( geen NAW gegevens)

mvg.
Moderator Problemcar

hanna, 3 jaar geleden

Na het kort versnellen remt hij weer verder gewoon af op de motor. Hij is dus op dat moment nog niet aangekomen op het niveau dat hij op de koppeling rijdt. En de toerentallen waren beide in de 3.

hanna, 10 maanden geleden

Ik ga weer even verder met dit topic. Het probleem leek weg, maar is nu weer geheel terug. O.a. In de 3e versnelling als ik dus afrem op de motor bij 1800 touren. Als ik door heuvel af op de 1800 blijf dan doet hij het meerdere keren achter elkaar. Hij doet het overigens in alle versnellingen.

Nu heb ik sinds kort ook af en toe een eps/ABS sensor fout... En op die momenten zijn de versnellingen weg.

Puur speculatie van mijn kant, kan het zijn dat de eps een foute aansturing verstuurd waardoor er korte boosts naar de aandrijving word gaan?

Ik krijg tijdens de "versnellingen" geen melding dat de EPS ingeschakeld word.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!