Citroen DS3 2012: vervangen oliedrukschakelaar

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 5F02, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 115

Voordat ik de oliepomp ga vervangen (melding; lage oliedruk-stop) wil ik eerst de oliedrukschakelaar vervangen. Weet echter niet waar deze zit?

Supermagna88

Geplaatst door Supermagna88 , lid sinds 5 maanden geleden

6 Reacties

harry4203 PRO, 5 maanden geleden

Ik weet niet wat je allemaal gecontroleerd en gemeten hebt, maar het vervangen van de oliepomp en of de sensor gaat jou storing niet oplossen.

Supermagna88, 5 maanden geleden

Bedankt voor je reactie. Ik heb de sensor en de ketting al vervangen. Lang verhaal; maar dacht dat oliepomp kapot was, bleek echter kapotte ketting en daardoor (waarschijnlijk) kromme klep. OlieDrukSchakelaar en pomp nog niet vervangen

Supermagna88, 5 maanden geleden

Weet je waar die schakelaar zit??

harry4203 PRO, 5 maanden geleden

volgens mij in de kop bij de vacuumpomp en op het filterhuis. deze motor heeft een electronische drukregeling in de pomp welke gestuurd wordt door de motorecu. zou eerst de druk eens uitlezen en eventueel meten. ik weet niet of het carter er onderuit is geweest om in de oliepomp te kijken voor eventuele vervuiling?

Supermagna88, 5 maanden geleden

Bedankt voor je uitleg. Carter is er onderuit geweest omdat ik dacht dat pomp kapot was. Het was echter de aandrijf ketting die geknapt was. Pomp was schoon. Misschien nog een ander idee waarom ik melding : Stop- oliedruk te laag krijg?

check

Beste antwoord, geplaatst door Supermagna88, 5 maanden geleden

Oplossing simpel oliedrukschakelaar zit niet op dit type motor

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën DS3 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.