Citroën Berlingo: vervangen schroefveren voor

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9D 600

De linker schroefveer voor is gebroken en heeft daarbij ook de binnenzijde van de band beschadigd. Heb inmiddels twee nieuwe schroefveren gekocht.

Blijkbaar zijn de veren af fabriek al kwetsbaar want op internet blijkt dat PSA de probleem met de Berlingo heeft onderkend en als halfslachtige oplossing springcatchers heeft gemonteerd. Dus geen nieuwe veren monteren dat is immers te duur!? De kosten van een set schroefveren is € 100,= (inkl. BTW). De kosten van een nieuwe autoband is € 80,= (Michelin Agilis 51 175/65 R14C).

Wat is de juiste aanpak voor de- en montage? Is er iets op internet te vinden (eventueel voorzien van duidelijke afbeeldingen)

Walter11907

Geplaatst door Walter11907 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

andreas08 (0) PRO, 16 jaar geleden

de brekende schroefveren is helaas niet alleen bij citroen een probleem
maar voor je de schroefveren kocht heb je niet gevraagd of daar ook een coulance regeling voor is want de meeste mensen krijgen deze veren vergoed door citroen in de ons omringende landen is hier zelfs een terugroepaktie voor geweest

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.