Citroën Berlingo: Wiellagers vervangen?

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2000 HDI

Opeens horen wij een brommend geluid wat bij het rechter voorwiel vandaan lijkt te komen.
Ik dacht eerst aan een gesepareerde band, maar voel geen bulten of zo. Opgekrikt lijkt er een lager-geluid in te zitten. Omdat het niet goed te horen is als het wiel onbelast is ben ik er niet zeker van maar het kan eigenlijk niets anders zijn denk ik.

Mijn vragen : heb ik gelijk en is het lager rot,

kan ik het zelf vervangen, als redelijk handige doe het zelver, maar zonder brug, speciale trekkers, pers etc.


Ik wil eigenlijk van de auto af omdat wij veel minder rijden dan voorheen en dus goedkoper uit zouden zijn met een niet al te grote zuinige benzineauto. (Slachtoffer van Joop Wijn)

Auto heeft nu ca 125.000 gelopen met de originele banden- en velgmaat. Ik heb er LM velgen van een ZX Volcane onder.

Klaas6294

Geplaatst door Klaas6294 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

zonder trekker en pers zou ik dit toch niet doen,dit lager moet eruit geperst worden en ook weer erin,met een gote bankschroef wil dit ook wel lukken alleen moet je dan van allerhande hulpstukken hebben,het oude lager blijft meestal op de naaf zitten die moet je er weer af zien te krijgen ook weer getrubbel heb je ook een trekker voor nodig of slijptol om de ring eraf te slijpen met alle gevaar vandien,zonder ervaring raad ik je dit niet aan.

mcitr. (0), 16 jaar geleden

Wat je kunt doen is de fuse er onder uit sleutelen, is zelf goed te doen, en dan vraag je aan een autobedrijf of ze het oude lager eruit willen persen en het nieuwe erin; scheelt zo 50 tot 100 euro.

Klaas6294 (0), 16 jaar geleden

Ik ben er sinds gisteren achter, het is sprekend een wiellager,maar als ik er rechtsvoor een ander wiel met band opzet is het geluid vrijwel weg, het is wel een winterband die ik geprobeerd heb dus die maken altijd wel een beetje lawaai. In ieder geval meer dan goede zomerbanden.

Bedankt voor de reacties, de truc van de fusee had ik mij ook al bedacht, maar nog niet gekeken of het ook kon zonder opnieuw uitlijnen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.