Citroën C4 PICASSO: verwarming

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 88

Beste techneuten,
Mijn C4 Grand Picasso 2009 wil maar niet warm worden, en dat is best oncomfortabel in de winter! Er zit voldoende koelvloeistof in. De blower werkt prima, maar blaast alleen maar koude lucht, Zelfs als ik hem op 28 graden zet komt er (amper) lauwe lucht uit. Is dit iets wat simpel op te lossen is, of moet ik hiervoor na de garage? bij voorbaat dank voor je (jullie) reactie,
Frank

FrankD1

Geplaatst door FrankD1 (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (300) PRO, 6 jaar geleden

Laat hem eerst uit lezen , je interieurtemperatuursensor of je kleppenkast aansturing zou een probleem kunnen hebben.

Hundoendat (0), 6 jaar geleden

Ik vermoed dat de thermostaat defect is. Hierdoor blijft de radiator de motor maximaal koelen en komt de motor niet op temperatuur.
Heb je een themperatuurmeter op het dashboard? Je kunt dan zien of de temperatuur laag blijft.

FrankD1 (0), 6 jaar geleden

Bedankt voor de reacties! Volgens de diagnose was het inderdaad de thermostaat. Deze is reeds vervangen. Helaas is het probleem nog niet opgelost ; de toevoerslang naar de kachelradiateur wordt nu wel warm maar ma de kachelradiateur niet meer... Het vermoeden is dat de kachelradiateur verstopt zit, en dat deze daardoor (daarom) vervangen moet worden. Volgens zeggen moet daarvoor het dashboard eruit, en is het een klus van twee dagen. Gaat dus flink in de papieren lopen. Of hopen op een zachte winter....

kaleido 1 (300) PRO, 6 jaar geleden

Als je deze nu eens tegengesteld spoelt , dus aan de koude kant de tuinslang er in en eens kijken wat er aan de andere kant aan vloeistof/rommel uit komt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C4 of stel zelf een nieuwe vraag.