Citroën Berlingo 1.9D: Voltanken lukt niet

Bouwjaar: 2000

Het lukt me (meestal) niet om mijn Berlingo 1.9D (2000) helemaal vol te tanken. Ik schat dat er maar 50 liter in de tank gaat, i.p.v. 60. Het brandstofmetertje staat na tanken op ongeveer 7/8. Bij de laatste beurt heeft mijn garage iets aan een klep in/bij de vulpijp gedaan. Daarna lukte helemaal voltanken soms wel, maar dat is inmiddels weer even geleden.
De tank is niet ingedeukt of zo, want heel af-en-toe lukt het helemaal afvullen wel.
Weet iemand een permanente oplossing voor dit probleem? Waar zit de genoemde klep, en kan ik er zelf iets aan doen zonder een sloot diesel over me heen te krijgen?

spek

Geplaatst door spek (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

maxuma (0) PRO, 19 jaar geleden

je kan de klep verwijderen zit in begin van vulhals vanaf je brandstoftank zou hem wel even bijna leeg rijden voor dat je er aan begint

rfbroek (0), 19 jaar geleden

Lijkt me niet zo snugger om die klep eruit te halen , het is zelfs gevaarlijk en verboden.

Die klep zit erin om te zorgen dat, als de auto op zn kop ligt (bv na een ongeval), de brandstof er niet uit loopt.

Beetje lullig als je dan nog in je auto vastzit en de brandende brandstof alle kanten op stroomt..

purpleseat9202 (0), 19 jaar geleden

Dit is een bekend probleem bij de berlingo/partner en zelfs ook de c15 en bij mijn weten is dit nog steeds niet opgelost. Het verwijderen van de klep is gevaarlijk, deze zit er niet voor niets. Meer tanken is gewoon veiliger.

maxuma (0) PRO, 19 jaar geleden

brandende brandstof bij een diesel?????????

arie549 (0) PRO, 19 jaar geleden

dan moet je eerst de gasbrander een tijdje op de dieselolie houden, duurt heel lang voor dat diesel begint te verbranden.

spek (0), 19 jaar geleden

De oplossing lijkt te zijn "mee leren leven", en daarmee kan het probleem worden afgesloten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.