Citroën Zx: Wisselend starten dan wel dan niet!?

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4.i

Goedendag wij hebben een citroen zx break uit 1995 (180.000) in ons bezit. We hebben al een aantal maanden dat met perioden wel of niet start. Er zit een startonderbreking op. Er zijn twee versies als hij niet aanslaat:
1. Als we deze startonderbreking inschakelen en dan de sleutel omdraaien hebben we wel lampjes branden op het dashboard maar verder niks.
2. Als we deze startonderbreking inschakelen en dan de sleutel omdraaien hebben we lampjes en slaat de startmotor aan maar blijft draaien zonder de motor aan te slaan.

Bij beide problemen wachten we tot de startonderbreking weer gat knipperen opnieuw weer contact maken dan weer proberen te starten na enkele keren start de motor zonder gas te geven. Het weer heeft ons inziens geen invloed.

Heeft iemand een advies? Problemen in het contactslot?, startmotor?, startonderbreking of combinatie?
Is er een advies in volgorde van eventueel vervangen?
Bijvoorbaat dank,
Rens

rens amzon

Geplaatst door rens amzon , lid sinds 11 jaar geleden

1 Reactie

Punt PRO, 11 jaar geleden

Rens zo'n startonderbreker maakt vaak meerdere contakten het is maar hoeveel moeite de monteur heeft genomen bij het inbouwen. Zoek het kastje op en volg de draden en maak een voor een de verbindingen weer origineel. Wel solderen een geen knijpwerk. Meestal wordt de pomp en ontsteking onderbroken en of de startmotor maar bij jou is dat laatste duidelijk niet het geval. Succes bij het zoeken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Tipo of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.