Citroën Xsara: xsara 1.8i G3 schakelt niet meer over op gas g3

Bouwjaar: 1999, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8i

help!

sinds vandaag wil onze xsara 1.8i niet meer op gas rijden. het lampje bij het gasknopje blijft knipperen en de auto blijft gewoon op benzine lopen. de lampjes die de inhoud van de gastank aan horen te geven zijn allemaal uit.

normaal startte ze automatisch op benzine en na een paar minuten hoorde je een klik en dan reed ze automatisch verder op gas, maar dat klikje hoor je ook niet meer. ook handmatig is ze niet meer over te zetten op gas.
ik heb verder de accu er 10 minuten af gehad en warempel de 1e keer dat de accu weer aangesloten was deed ie het weer op gas, het relais op de gastank hoorde je ook weer klikken. maar daarna was het weer knudde.
alle zekeringen lijken me in orde, alles doorgemeten. het is AG gas installatie. de gascomputer heb ik er al uitgehad, alle contacten schoongemaakt. leek me zo niks mee aan de hand. iemand bekend met dit probleem?

bedankt alvast!

pure100

Geplaatst door pure100 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

16 Reacties

flow (0), 18 jaar geleden

Aarde probleem bij de appendage kast op de tank,er gaat een aarde draad vanaf de kast naar de auto.

pure100 (0), 18 jaar geleden

hoi ik begrijp dat die draad op de tank zit in de kofferbak. loopt ze dan rechstreeks naar het chassis vlakby de tank, naar de gas/benzine schakelaar op het dashboard of zit ze aan de min-pool op de accu?

dank je wel!

flow (0), 18 jaar geleden

Die draad loopt direct van de gas tank naar de auto dus in de buurt van de gas tank,gewoon even de draad volgen zo lang is die niet,bij mijn peueot zat die onder de hoeden plank,ik heb toen een nieuwe draad getrokken vanaf de gastank naar de bevestiging van de achter gordels.wat je ook kunt doen is een starkabel op de appendage en op de kofferbak slot klemmen en dan proberen.v.g

pure100 (0), 18 jaar geleden

dank je voor de tips, ik neem aan dat de appendage die aluminiumkleurige bak is die op de gastank zit, er zit wat dradenspul in, een ervan gaat naar de schakelaar op het dashboard en voedt de leds die de inhoud van de gastank aangeven

bedankt wederom!

flow (0), 18 jaar geleden

juist,als het goed is zit daar een aarde draad aan geschroefd.

pure100 (0), 18 jaar geleden

hoi de hele gastank onderzocht en geen aardedraad gevonden. ik heb ook een startkabel op appendage gezet en aan een ongelakt stuk van de auto geklemt, maar helaas, geen werkende gasinstallatie.
heb je nog een gouden tip? het is wel een g3 installatie, dus kan de aarding niet via een andere manier verlopen of kan een gascomputer ineens kapot zijn?

flow (0), 18 jaar geleden

kijk of de signaal draad van de sensor voor de toerenteller is aangesloten op een draad van de bobine stekker misschien is die ergens onderbroken,want de gas installatie heeft ook zijn eigen impuls,en als die wordt onderbroken stopt het aanvoer van gas,dat is dus de schakelaar tussen benzine en gas,en of de computers kapot gaan,nou ik heb het nog nooit gehad.maar is het niet mogelijk om het uit te lezen volgens mij kan dat.dan weet je iets meer.

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Het knippperen geeft aan dat er waarschijnlijk een storing in het systeem zit. Een AG specialist kan dit uitlezen en kan waarschijnlijk ook vertellen wat er aan de hand is. Zelf zou je even kunnen kijken of er onder de motorkap niet toevallig een stekker oid los is gegaan.

sel (0), 18 jaar geleden

ik heb dat probleem ook gehad met mijn 406 met AG DGI installatie. Als ik voor 2e keer (warm) startte of soms accu even ontkoppelde - koppeld ging hij wel op gas overschakelen. Toen heb ik bij een AG specialist de computer laten resetten, toen was het probleem opgelost.

sjonnieboy (0) PRO, 18 jaar geleden

eerst ff weten welke installatie van ag je hebt
heb je een dgi os een sgi installatie
knippert het lampje sneller dan normaal heb je een foutcode of zit de computer vast
maar eerst moet ik weten welk systeem je hebt van ag
dan pas kan ik iets zinnigs zeggen
ag gebruikt bij deze systemen geen toerentaldraad
en er zit ook geen massa draad op de lpg tank
er moet een 3 aderige draad van je schakelaar naar de tank lopen(paars/geel/zwart)
heb je een klein vierkant schakelaartje (SGI)of een rechthoekige met de ledjes er bovenin(DGI)

WAT TROUWENS OOK EEN KWAALTJE IS IS DAT DE COMPUTER NIET WATERDICHT IS.

pure100 (0), 18 jaar geleden

hoi het is een DGI. er zit idd een 3 aderige draad van de schakelaar naar de tank(paars,geel,zwart). de schakelaar is een rechthoekige met ledjes, dus het is een DGI, staat ook op de behuizing van de gascomputer. het lampje knippert niet snel, gewoon continu, maar niet zenuwachtig snel. heb je de gouden tip? de computer staat wel droog in de behuizing onder de motorkap

sjonnieboy (0) PRO, 18 jaar geleden

ik denk(let wel denk) dat je computer gereset moet worden.
dat kun je zelf niet doen daarvoor moet je langs een gasboer.
je zou kunnen kijken waar de + en - aangesloten is en of de kabeloogjes goed kontakt maken,
maar ik denk niet dat dat het is.
je weet zeker dat de zekeringen heel zijn.
die zekeringhouders kunnen ook wel eens problemen geven.
anders ben ik toch bang dat de comp.. opnieuw moet worden ingeleerd.

sorry leuker kunnen we het niet maken

hellbat (0) PRO, 18 jaar geleden

sterker nog, de laatste keer dat ik zoiets meemaakte had de koppakking het begeven, dus foutcode in computer en op LPG lopen homaar.

Even computer uit laten lezen, dat is de moeite waard.

groeten Marcel

pure100 (0), 18 jaar geleden

ik ga dat zeker doen, dank je wel. de zekeringen achter de schakelaar op het dasboard zijn allemaal in orde, de accu heb ik er ook al 5 minuten afgehad, hopende dat dat de oplossing gaf, maar helemaal niks. op benzine rijd ie wel goed dus ik neem aan dat er motorisch niks loos is

bedankt!

pure100 (0), 17 jaar geleden

probleem opgelost, het bleek wel de ag gascomputer te zijn. zo zie je maar....

sel (0), 17 jaar geleden

[quote=pure100]probleem opgelost, het bleek wel de ag gascomputer te zijn. zo zie je maar....[/quote]
Is er een nieuwe gas computer ingezet? Of is die reset/software probleem?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.