Citroën Xsara Picasso: xsara picasso geeft accu lampje aan !!

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8I 16V

hallo.. mijn ouders hadden laats een probleem met hun xsara picasso.. het accu lampje bleeft branden en helemaal niks deed het !
nu heb ik zelf er al gekeken.. als ik een beetje gas gaf was het lampje uit en deed alles het weer !
wat me wel opviel was dat de zekering van de ruitenwissers was door gebrand.. deze nieuw gezet en als ik de ruitenwissers weer bediende sprong de zekering weer door !
nu is mijn vraag wat zou dit eventueel kunnen zijn en kan ik dit zelf oplossen..

vriendelijke groet wesley

wesley1988

Geplaatst door wesley1988 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara Picasso? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Wat het is? Kortsluiting in de bedrading of een te hoog stroomverbruik door de ruitenwisser motor.
Kun je dat zelf repareren? Heb je een schema van de bedrading en weet je hoe je die moet door meten?

Roderickvanderlaan (0), 12 jaar geleden

Ik heb een zelfde auto uit, picasso 1.8i uit 2000 en heb sinds iets meer dan een week hetzelfde probleem. Als iemand een oplossing heeft hoor ik dat ook graag.

wesley1988 (0), 12 jaar geleden

hallo.. bij mijn ouders was de ruitensproeierslang naar achter bevroren.. hier door kon de vloeistof niet naar achter worden gepompt en waardoor de zekering sprong.. dus het probleem is opgelost !!!

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Bedankt voor de feedback.

Roderickvanderlaan (0), 12 jaar geleden

[quote=wesley1988]hallo.. bij mijn ouders was de ruitensproeierslang naar achter bevroren.. hier door kon de vloeistof niet naar achter worden gepompt en waardoor de zekering sprong.. dus het probleem is opgelost !!![/quote]
Helaas is dit bij mij het probleem, wat ik wel gek vind is dat wanneer de sproeiinstallatie voor aanzet, er achter ook wat water wordt vrijgegeven en in een klein stroompje over de achterruit loopt. Zekering vervangen van een 7,5 naar een 15. Is niet goed, maar dan is mijn probleem wel opgelost, hed tot 2 weken terug 4 zekeringen vervangen en mijn citrofiel-beunhaas kon ook niets terugvinden nog. Maar hij ging het nog wel eens navragen bij zijn oude collega's en enkele vakgarages.

wesley1988 (0), 6 jaar geleden

auto verkocht

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara Picasso of stel zelf een nieuwe vraag.