1100 bezoekers online

Classic Cars: Kromme / gesloopte klep

Bouwjaar: 1977, Transmissie: handmatig

Hoi mensen, ik heb een bedford oldtimer camper uit 1977. Afgelopen week ben ik aan het sleutelen geweest en heb ik probeerd de kleppen te stellen. Maar ik was niet scherp en heb niet goed opgelet, en heb de motor met sleutel in het contact gedraaid, maar was vergeten de imbus uit de steller te paken. Het gevolg, de imbus zat vast tussen klepstoter en de rand waar deze ingaat. De nokkenas was niet in staat over stoterklep heen te schieten en er ontstond een een speling tussen nokkenas en stoterklep van wel een halve centimeter. Ik heb op verschillende plekken hulp gevraagd, maar moet tot de conclusie komen dat het me niet zelf gaat lukken om dit te repareren. Ik heb anderhalf jaar lang teveel tijd/geld en energie gestopt in de camper om hem weg te doen. Dus laten repareren is de enige optie. Weet iemand hier een garage / monteur die me zou willen helpen mijn motor weer te repareren?

autonobie

Geplaatst door autonobie , lid sinds 5 maanden geleden

4 Reacties

0

corvanjaarsveld, 5 maanden geleden

Op een of andere manier weet je al dat er een klep krom is geslagen.
Ik zou op zoek gaan naar een goed gebruikte motor. Als die er niet is? moet de motor hersteld worden door een revisiebedrijf. In beide gevallen moet de motor uit en in gebouwd worden.
De kromme klep heeft ook de klepgeleider verruineerd. Ook de betreffende zuiger zal een tik gehad hebben.waardoor waarschijnlijk zuigerveren klem komen te zitten.
Alles bij elkaar, waarschijnlijk veel te hoge kosten. Jammer maar zonder voordelige Bedford of Vauxhal motor is het gebeurd...........

0

ferdinand, 5 maanden geleden

Ik zou de kop demonteren en vandaar uit verder kijken.Misschien valt het mee.Met verder gissen kom je niet ver.IK weet het niet,maar is er wellicht een Bedford club.Als dat zo is kunnen zij je misschien verder helpen.Ik heb even gegoogled.Er is een club en er zijn bedrijven die motoren e.d. verkopen.
Ferry

0

ferdinand, 4 maanden geleden

En naar de sloop gebracht?
Ferry

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Classic Cars of stel zelf een nieuwe vraag.