Dacia Lodgy 2015: Auto houdt in en lampje

Bouwjaar: 2015, Brandstof: Diesel, Motorcode: K9K G6, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 80

Hoi allemaal.

We zijn op vakantie in Zweden en nu staan we op een parkeerplaats met pech.

Er brandt een oranje lampje. Een vierkantje met daarin een soort 'hartmonitor'. Volgens mij is dat iets met electronica? Het boekje brengt ons niet veel verder.

We zijn, toen het lampje ging branden, voorzichtig op zoek gegaan naar ene Daciadealer, deze bleek dicht. Toen een Opel dealer maar die had nauwelijks personeel.

Zo gingen we op weg naar het volgende dorp met een Dacia dealer. Maar onderweg voelde ik dat de auto begon in te houden rond de 90 km per uur. Toen heb ik maar besloten de auto echt aan de kant te zetten.

Iemand idee wat het kan zijn?

Carracio

Geplaatst door Carracio , lid sinds 2 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Dacia Lodgy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

kaleido 1 PRO, 2 maanden geleden

Foto van lampje ?

Carracio, 2 maanden geleden

Het gaat om dit lampje. Storing is oranje. Ik begreep dat dit lampje vaak in combinatie is met een ander lampje. Dat is nu niet het geval.

.
check

Beste antwoord, geplaatst door frankst, 2 maanden geleden

Hoewel het oplichten van dat lampje en het inhouden vanaf 90 km/u van alles en nog wat als oorzaak kan hebben, is het doorgaans slechts een lek slangetje van de drukverschilsensor van het roetfilter. Dat is een bekend kwaaltje omstreeks dat bouwjaar, bij de dieselmotoren.

Carracio, 2 maanden geleden

Frankst, bedankt voor je antwoord. Vanmorgen bij de Dacia dealer geweest. Hij bevestigde dat dit het probleem was. Onderdeel zou pas morgen komen en omdat we niet weer in de auto wilden slapen, zijn we naar het huisje gereden. Mecanicien gaf aan dat dat prima kon. Dat ging ook vrij aardig. Krachtsverlies is er nog, evenals het lampje.

Bij het huisje waar we nu zijn zit ook een dealer. Deze heeft gekeken en heeft het scheurtje bevestigd. Hij begon wel nog over dat het misschien nog andere dingen konden zijn. Of dat de auto onderhoud nodig heeft. Maar ik gaf aan dat ik dat vreemd zou vinden met vermogensverlies, bovendien heeft de auto nog 10000 km geen onderhoud nodig.

Morgen hopelijk de onderdelen binnen en dan hopen dat dit het is.

frankst, 2 maanden geleden

Het vermogensverlies komt voort uit een afgeschakelde turbo, diverse andere zaken werken als het goed is momenteel ook niet zoals de cruise control en de schakel indicatoren. Nadat het slangetje vervangen is en de storing gewist, heeft alles weer zijn normale functionaliteit.

Carracio, 1 maand geleden

Beste Frankst, bedankt voor je hulp! Vanmorgen zag ik inderdaad dat de Schakelindicatoren en de cruise control het niet deden. Vanmiddag de auto weer opgehaald en werkt weer prima. Dealer liet nog even het slangetje zien, die was duidelijk kapot.

Top dat je reageerde en dat je direct wist wat het was.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Dacia Lodgy of stel zelf een nieuwe vraag.